Ko su opasni momci oko Kima Džonga Una FOTO

Autor:

Svet je ponovo video obezbeđenje severnokorjskog lidera Kim Džong-una dok su u crnim odelima trčali oko njegovog automobila u Singapuru.

0
A- A A+

Kako je preneo BBC, oni su mnogo više od spektakla jer kada je u pitanju bezbednost njihovog lidera, Severna Koreja ne prepušta ništa slučaju.

Kada se nalazi u Severnoj Koreji Kimovo obezbeđenje deluje u tri različite linije oko njega, dok je u Singapuru obezbeđenje modifikovano.

Oni koji trče pored Kimove limuzine i hodaju pored njega su deo Kancelarije 6 centralne partije, poznate kao Glavna kancelarija ađutanata.

Pogledajte kako momci iz obezbeđenja čuvaju lidera Severne Koreje dok je on u svojoj limuzini.

Izvor: youtube/daily mail

Oni se regrutuju iz Korejske narodne armije, moraju da budu iste visine kao lider, da imaju dobar vid, da dobro gađaju, pucaju iz pištolja i bave se borilačkim veštinama. Obezbeđenje je podvrgnuto i rigoroznim istragama dve generacije unazad, tako da većina pripada porodici Kim ili dugim elitnim porodicama.

Kada su prihvaćeni za obezbeđenje bivaju podvrgnuti intezivnom programu obuke, koja obuhvata korišćenje pištolja, tehnike izbegavanja, različite borilačke veštine i fizičku izdržljivost.

Obezbeđenje je obično odeveno u odela zapadnog tima i ima kravate, imaju bedževe ili značke na odelima i koriste kodirane fraze, dok Kimovi vozači uvek imaju lanene ili kožne rukavice.

U Singapur su stigla tri aviona iz Pjongjanga, a kako se veruje obezbeđenje je bilo u najmanje dva od njih.

Oni će tokom Kimovog boravka u Singapuru obezbediti severnokorejskom lideru sigurne telefonske linije, kompjutere i neophodnu IT bezbednost.

Pored toga oni imaju sva pića, hranu i cigarete koje on želi u Singapuru, a proveriće i bilo koju hranu i piće pre nego što mu budu posluženi.

Tagovi:

Ostale vijesti