Tramp i Kim Džong-un imaju 45 minuta

Autor:

Bijela kuća je saopštila da će sastanak predsjednika SAD-a Donalda Trampa i lidera Sjeverne Koreje Kima Džong-una u Singapuru trajati 45 minuta.

1
A- A A+

  U saopštenju Bijele kuće se navodi da će sastanak dvojice predsjednika trajati 45 minuta, a sastanak delegacija dvije zemlje sat i po.

Sastanak predsjednika SAD-a i lidera Sjeverne Koreje počeće u 09.00 sati po lokalnom vremenu.
Nakon sastanka dvojice lidera i delegacija planiran je i radni ručak.

Kako prenosi Anadolija, u delegaciji SAD-a naći će se i državni sekretar Majk Pompeo, šef Trampovog kabineta Džon Keli i savjetnik za nacionalnu sigurnost Džon Bolton.

Očekuje se da se Tramp na kraju samita obrati medijima.

Mnogi su i pred ''epski sastanak'' skeptički po pitanju odustajanja sjevernokorejskog vođe od svog nuklearnog programa u koji je uložio velike napore. Nije jasno koje će odluke biti donesene na samitu između Trampa i Kima.

TRAMP ODLAZI RANIJE, A SVE ZBOG ''KOLEGE''?

Donald Tramp je odluku da iz Singapura kući krene u utorak, umjesto u srijedu kako je prvobitno planirao, donio nakon što je sjevernokorejski lider Kim Džong-un odredio da njegov samit sa Trampom bude završen u utorak, navodi danas Blumberg.

Pozivajući se na dva neimenovana američka zvaničnika bliska Trampovim planovima, američka agencija navodi da je Tramp bio voljan da ostane i duže ako u razgovorima bude ostvaren napredak, ali pošto je Kim definitivno isplanirao svoj odlazak u utorak, i Tramp je tako učinio.

Ostale vijesti