ISTORIJSKI SURET! Rukovali se Tramp i Kim (VIDEO)

Autor:

Ovo je čekao ceo svet! Neprikosnoveni lider Severne Koreje Kim Džong Un i američki predsednik Donald Tramp su se konačno sreli.

Njihovo rukovanje na samitu u Singapuru je brzinom svetlosti obišlo planetu.

Kim i Donald su pružili jedan drugome ruku, a sve je to ispraćeno "munjama" fotografskih aparata.

Razmenili su nekoliko rečenica. Više je pričao Tramp, a Kim je klimao glavom.

Mediji su analizoirali govor tela dvojce lidera, pa tako agencija Rojters navodi da su obojica pokušali su da se predstave kao dominantni, ali su pokazali anksioznost.

Prema navodima stručnjaka za govor tela, tokom 13 sekundi, koliko se Tramp po prvi put rukovao sa Kimom, američki predsednik je uobičajno pokušao da prikaže svoju dominaciju time što je prvi pružio ruku i potapšao severnokorejskog lidera po ramenu.

Ne želeći da zaostaje, Kim je črvsto stisnuo Trampovu ruku, gledajući ga pravo u oči tokom rukovanja, pre nego što su se obojica okrenuli medijima.

"To nije bilo obično rukovanje. Išlo je gore dole, bilo je nervozno, obojica su privlačila k sebi onog drugog. Obojica nisu puštala onog drugog da bude dominantan", rekao je za Rojters australijanski stručnjak za govor tela Alen Pis.

 Pogledajte kako je izgledao susret.

Izvor: youtube/NBC News

Svi svetski mediji prenosili su ovaj sastanak uživo.

Izvor: youtube/Washington post

Predsednik SAD Donald Tramp i severnokorejski lider Kim Džong-unom danas su na samitu u Singapuru potpisali zajednički dokument.

Posle potpisivanja dokumenata Tramp je rekao da proces denuklearizacije Severne Koreje počinje "veoma, veoma brzo", a Kim se oprostio od američkog predsednika i otišao iz Singapura.

Bela kuća je navela da je "tet-a-tet" sastanak Trampa i Kima trajao 38 minuta, a "Bi-Bi-Si" ocenjuje da je to prilično kratko, ukoliko se u obzir uzme vreme koje je potrebno za prevođenje.

Ostale vijesti