• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljeto u Srpskoj u znaku fudbala

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Manifestacija "Fudbalski grad" u znaku je Svjetskog prvenstva u Rusiji, biće održana u šest gradova u Republici Srpskoj.

 Fudbalski grad 2018 u šest gradova RS Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Sergej Močević iz udruženja Centar za edukaciju, omladinu i sport, koja je organizator manifestacije "Jelen Fudbalski grad" najprije je pojasnio šta će se konkretno događati u šest gradova u Republici Srpskoj jer osim Banjaluke, projekat će obuhvatiti Gradišku, Trebinje, Pale, Sokolac i Bijeljinu.

"Fudbalski grad održave se petu godinu zaredom, a ove godine pored turnira Jelen kupa, organizujemo još dvije manifestacije. Biće postavljena i zvanična navijačka zona reprezentacije Srbije "Orlovo gnijezdo", kao i m:tel junior kup. Od 16. do 23. juna turnir je namijenjen svim rekreativcima, amaterima i svima onima koji vole fudbal, a 'Orlovo gnijezdo' će biti postavljeno na Trgu Krajine. Prva utakmica je na programu 17. juna kada Srbija igra protiv Kostarike. Imaćemo otvoreni program sat vremena prije meča, razgovaraćemo sa brojim fudbalerima, o atmosferi među 'orlovima', o sastavima, biće dijeljeno i dosta nagrada. Interesantno, imaćemo i međunarodni turnir, po prvi put u uličnom fudbalu za mlađe kategorije m:tel junior kup (22. i 23. juna), koji je okupio najkvalitetnije ekipe iz regiona. Dolaze nam timovi iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, a očekujemo i dolazak šampionske generacije Crvene zvezde. U svakom slučaju, čeka nas mnogo zabave", rekao je Močević.

Prema njegovim riječima, očekuje se učešće oko 1.400 takmičara u šest gradova u Srpskoj, kao i velika posjećenost manifestacije.

"Prošle godine je bilo više od 30.000 posjetilaca što nas svrstava možda i u najznačajnije sportske događaje koje ne organizuju sportski savezi, a pritom je i društveno odgovoran jer dio sredstava ide u humanitarne svrhe. Donirali smo dosad osnovnim školama u Bnajaluci sportsku opremu, a tako će biti i ove godine".

Vladimir Rosić, regionalni trejd marketing menadžer kompanije "Molson Coors" za RS-BiH, čiji je najpoznatiji brend Jelen pivo, naglasio je da je Jelen pivo sastavni dio gotovo svih sportskih dogasđaja, a posebno fudbala.

"Jelen kup je šestu godinu zaredom jedan od značajnijih projekata s obzirom da je jedan od najmasovnijih amaterskih takmičenja. Iz godine u godinu se trudimo da ponudimo nešto novo poput 'Orlovog gnijezda', gdje vas očekuju brojni noviteti. Jelen pivo je takođe zvanični sponzor reprezentacije Srbije, a poslije osam godina, 'orlovi' su opet na Mundijalu. Vjerujemo da će imati veliku podršku iz Republike Srpske. Nadamo se dobrim rezultatima u Rusiji, odličnim utakmicama na Jelen kupu i vjerujem da će biti interesantno svim posjetiocima. Pozivam sve da dođu na takmičenje jer će biti mnogo dobre zabave", podvukao je Rosić.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Dragan Banjac, načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport u Banjaluci, naglasio je da se manifestacija polako širi na cijelu Republiku Srpsku.

"Očekuje nas sedam dana promocije sporta, fer-pleja, ono što je gradu posebno interesantno je turnir najmlađih kategorija. Biće to promocija sporta za djecu a cijela godina je posvećena dječijem sportu. U septembru uvodimo projekat 'Sport u škole', pa je ovo neka uvertira, koja doprinosi popularizaciji fizičkih aktivnosti. Očekujem da svi ljubitelji fudbala i zabave dođu, a ova manifestacija za Banjaluku ima i turistički značaj. Grad će učiniti sve da manifestacija dobije sve neophodne resurse kako bi sve proteklo u najboljem redu".

Portparolka kompanije m:tel Jelena Maksimović izrazila je zadovoljstvo što je dio ove manifestacije.

"Sretni smo što smo dio Fudbalskog grada. Pred nama je još jedna lijepa sportska manifestacija koju mi zdušno podržavamo. Svi imamo jednak cilj, a to je da se društveno-odgovorno ponašamo prema zajednici i podstičemo prave vrijednosti u stvaranju sportskog duha. Posebno nam je zadovoljstvo što smo pružili podršku m:tel junior kupu jer je sport ispravan način razvoja naših mališana. Vjerujem da će okupiti veliki broj djece na sportskom dogođaju, ali ne zaboravimo i humanitarni aspekt cijele priče".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske Goran Ćejić naglasio je da FSRS od prvog dana podržava projekat "Fudbalski grad".

"Ponosni smo što smo dio ove fudbalske priče i još ponosniji da se ona polako širi. Nadamo se da će u budućnosti da postane i internacionalnog karaktera", izjavio je Ćejić.

Sve u svemu, u Banjaluci, ali i drugim gradovima nas ovog ljeta očekuje pravi fudbalski spektakl.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Jelen pivo, prijatelj manifestacije kompanija m:tel, a partner Williams sportske kladionice. Značaj projekta su prepoznale i podržale vlade Republike Srpske i Republike Srbije kroz Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije, ali i grad Banjaluka, kao i Fudbalski savez Republike Srpske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC