Zlatni grb Banjaluke u rukama Velimira Petkovića

Autor:

Rukometni stručnjak obećao je da će se za nekoliko godina vratiti u Banjaluku i dati dodatni doprinos razvoja Borca m:tel.

Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, danas je uručio nagradu Zlatni grb Grada proslavljenom rukometnom stručnjaku Velimiru Petkoviću, kome je ovo priznanje dodijelila Skupština grada povodom 22. aprila Dana grada, prenosi "Anadolija".

Petković je Taliću nakon uručenja nagrade poklonio dres svog trenutnog Rukometnog kluba (RK) "Fukse" iz Berlina.

"Gdje god sam radio imao sam uspjeh i pratila me sreća. Dobijao sam nagrade u svim gradovima gdje sam radio u Njemačkoj, ali ovo je sigurno jedna od najvećih nagrada koju sam dobio u svojoj karijeri. Kada sam dobio obavijest da sam predložen i da sam dobio nagradu mojoj radosti nije bilo kraja", kazao je Petković.

Prema njegovim riječima, u pitanju je javno prinanje za njegov rad koji je započeo u Banjaluci, u Borcu i nastavio proteklih dvadesetak godina u inostranstvu.

"Vi koji živite ovdje ne znate koja je to radost za nas koji smo u inostranstvu kada postanete svjesni da vas ljudi poslije toliko godina pamte, podržavaju, pričaju o vama i ovo je velika motivacija za mene da i u budućnosti nastavim da radim sa ovakvim entuzijazmom".
Petković je dodao da se nada da će se za par godina vratiti u Banjaluku i dati novi doprinos razvoju RK Borac.

"U nekim godinama kada smo zreli i kada možemo najviše da pružimo trebamo vratiti klubu i gradu ono što su oni uložili u nas i ja to obećavam ljudima iz grada i kluba", dodao je Petković.

U obraćanju novinarima nakon dodjele nagrade, Talić je istakao da je Petković itekako zaslužan za razvoj sporta u Banjaluci.

"Ova nagrada ide u prave ruke. Danas smo pričali i kako Petković s velikim iskustvom i znanjem može dati dodatni doprinos razvoju Rukometnog kluba Borac", kazao je Talić.

Dodjeli su prisustvovali i predstavnici RK Borac koji su Petkovića i predložili za ovo priznanje.

Ostale vijesti