• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VK Partizan: Hoće da nas uguše!

Autor mondo.rs

Vaterpolo klub Partizan reagovao na saopštenje Sportskog centra Voždovac da raspodeljuje termine za treninge u bazenu "Banjica". "Zašto se nekome žuri, zašto nam ovo radi naša kuća - Vaterpolo savez?", zapitao se Šoštar.

 VK Partizan: Hoće da nas uguše! Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

"Halo, Šole, Jelenić ovde. Samo da ti kažem da je upravo završen sastanak sa ljudima iz Opštine Voždovac i da su nam dali besplatne termine za pripreme ženske reprezentacije na bazenu Banjica".

Šoštar: "Halo, Viktore, pa kako sad to? Znaš da mi imamo papire... Zovem te za 5 minuta".

Posle manje od pet minuta, Šoštar zove Jelenića. Predsednik Vaterpolo saveza Srbije je sada nedostupan. Ponovio je poziv nekoliko puta. Isti ishod. Jelenić je nedostupan...
....................

U ponedeljak uveče, iz Vaterpolo saveza Srbije, medijima je prosleđeno saopštenje o tome kako je opština Voždovac, odlukom opštinskog veća od 1. juna, dodelila nacionalnom savezu besplatne termine za potrebe svih reprezentativnih selekcija na bazenima USC Voždovac i to šest časova dnevno, sve do 31. avgusta ove godine.

Uz saopštenje medijima je prosleđena i fotopgrafija. Stisak ruke predsednika Vaterpolo saveza Viktora Jelenića, predsednika opštine Voždovac Aleksandra Savića i direktora "USC Voždovac" Dragana Životića.

Ova vest i odluka bi prošli neopaženo da danas nije reagovao Vaterpolo klub Partizan. Jer, vlasništvo nad bazenom, odnosno ko ima pravo upravljanja još, smatraju u Partizanu, nije rešeno.

Predsednik VK Partizan Aleksandar Šoštar rekao je danas  da "postoji intencija da se uguši najtrofejniji klub u zemlji".

"Sada više ne postoji nikakva sumnja da ne da ne želi da se pomogne VK Partizan, već da se on uguši. Gušenjem najtrofejnijeg kluba, na ovaj način, dovodi u pitanje i budućnost našeg vaterpola", rekao je Šoštar na vanrednoj konferenciji za novinare.

On je rekao da je šokiran što se Vaterpolo savez Srbije i njegov predsednik Viktor Jelenić stavio na suprotnu stranu od svoje članice.

"Bio je šok za sve u klubu da se predsednik naše organizacije direktno opredelio u toku trajanja sudskog procesa da stane na stranu koja nije iz njegovog sporta ne čekajući da se taj proces završi. Mi od ovoga nećemo odustati", više puta je ponovio Šoštar.

Krajem marta ove godine, Opština Voždovac je na svom sajtu objavila da se "Sportski centar Banjica, posle 25 godina, vratio pod okrilje Opštine Voždovac".

Svih ovih godina, Partizan je upravljao bazenom, održavao ga, ali su se dugovi nagomilavali. Tek, Opština Voždovac se pozvala na odluku Apelacionog suda iz 2016. godine i saopštila da se bazen "vraća pod njeno upravljanje".

Vaterpolo klub Partizan sa tim se ne miri.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović



Šoštar je danas rekao da su u toku dva sudska procesa po ovom sporu i da dok su postupci u toku, stvar treba da miruj, kao i da je sud taj koji treba da donese krajnje rešenje. "Partizan će poštovati svaku odluku koju sud bude doneo", naglasio je Šoštar.

Pred Upravnim sudom spor na osnovu rešenja gradonačelnika Beograda o tome da se USC "Voždovac" dodeli upravljanje bazenom Banjica. "To rešenje je doneto krajem januara, a nama je bilo zalepljeno na vrata bazena, krajem marta", rekao je Šoštar.

Takođe, pred Privrednim sudom će 17. novembra biti održano ročište po pitanju utvrđivanja prava svojine nad bazenom.

"Ne postoji želja da se sačeka odluka suda i nije mi jasno zašto se nekome toliko žuri, kao ljudima iz Opštine Voždovac. Ovo je nedopustivo, način na koji se to uradilo je nešto što je usmereno direktno protiv Partizana i ka gušenju i minorizovanju kluba. Ovo je potpuna zloupotreba sporta i manipulacija sportistima i dovođenje čitave javnosti u zabludu oko toga ko je titular na Banjiici. Jedina institucija koja to može da utvrdi je sud i ne vidim zbog čega i kome se toliko žuri da to sve uradi pre nego što sud donese svoju odluku", istakao je Šoštar.

Oni što Vaterpolo klub Partizan posebno boli jeste ponašanje Vaterpolo saveza Srbije i njenog predsednika Viktora Jelenića, koji je okrenuo leđa svom najtrofejnijem klubu.

"Između Partizana i Vaterpolo saveza oduvek je stajao znak jednakosti. Mi smo tako vaspitavani u klubu, generacijama unazad. Nikada nismo tražili podršku od VSS u ovom sporu da se stavi na našu stranu, što bi bilo logično, ali nismo ni očekivali da VSS izabere stranu pre sudske odluke i to protiv svog člana. To je bio šok za sve nas u Partizanu!", rekao je Šoštar.

RAZGOVOR SA VANJOM UDOVIČIĆEM?

Upitan da li je razovarao sa bivšim igračem Partizana, sada ministrom sporta Vanjom Udovičićem, Šoštar je rekao da je poslata informacija ministarstvu sporta, ali da su ovo "neke stvari koje prevazilaze sve okvire i da znaju tačno gde je i koja adresa". "Meni se čini da su ovde nečiji lični interesi u pitanju", dodao je Šoštar.

On je naveo da prethodnih dana nije bilo nikakvih nagoveštaja da će tako nešto da se desi, posebno zbog toga što je pet dana u Đeru bio zajedno sa Jelenićem i da to nijednom rečju to nije pomenuto, zbog čega je "šok još veći".

Ukazao je na to da je Partizan uvek izlazio u susret svim vaterpolo selekcijama nacinalnog tima koje su se pripremale za ratzna takmičenja, da je klub zaslužan što je reprezentativni vaterpolo na visokim granama, što su pojedini igrači izavbrali Srbiju pre Crne Gore (Dušan Mandić, Andrija Prlainović, Gavril Subotić)...

Moguće je da je reč o "osveti" Jelenića prema Partizanu koji je bio uzdržan prilikom izbora novog predsednika VSS, a klub Banjica (Partizanova filijala) je bila protiv.

Da tu nečega ima, potvrđuje i to što nijedan trener iz Partizana ne vodi neku mlađu nacionalnu selekciju, niti Partizan ima predstavnika u Stručnom savetu i Upravnom odboru VSS-a.

"Intencija je jasna. Ono što se desilo juče (saradnja VSS i Opštine Voždovac) je samo pečat. Sve je usmereno protiv VK Partizan... Možda je naša krivica u tome što smo opet osvojili 'duplu krunu' sa nikad mlađim timom", rekao je Šoštar i nastavio: "Partizan je trn u oku dugi niz godina. Stalno se priča o tome kako Partizan unazađuje srpski vaterpolo što je potpuna glupost, besmislica. Mi unazađujemo? Mi koji smo dali toliko reprezentativaca, učestvovali u svim uspesima reprezentacija...", istakao je Šoštar.

"Partizanu jeste pomoglo to što je svih ovih godina imao bazen. Ali, sada se stvari rade na pogrešan način, da se Partizanu uzme bazen. Trebalo bi raditi u smeru da se i Crvenoj zvezdi obezbedi bazen, jer ćemo ovako mi u vaterpolu da izgubimo", smatra Šoštar.

"JELENIĆ PREZIRE PARTIZAN"


Posle konferencije za novinare novinarima je podeljeno i saopštenje VK Partizan u kojem piše da "Jelenić prezire Partizan":

"Gospodine Jeleniću, vi od danas za VK Partizan niste naš predsednik, jer da jeste ne biste radili na uništavanju VK Partizan, čime se i javno hvalite. Zato jer ste doneli odluke da se iz sponzorstva saveza može finansirati samo jedan klub, vaš klub! Gospodine Jeleniću, tek vam je počeo mandat i nemojte misliti da će vam u tako organizovanom savezu medalje donositi igrači Partizana, kluba koji toliko prezirete".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC