Srbija: "Tojotom" u kolonu dece, poginuo dečak!

Autor:

Vozač "tojote" naleteo je danas nešto posle 10 časova na kolonu dece na Divčibarama. Stradao je desetogodišnji dečak, dok je dvoje dece povređeno.Vozač je uhapšen.

0
A- A A+

policija, stop, traka, patrola, znak Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Prema poslednjim informacijama, dečak A.D. (10) iz Subotice je poginuo, a više mališana je povređeno. Deca su na rekreativnoj nastavi na Divčibarama, a RTS javlja da su sva deca iz Subotice. Danas je trebalo da se vrate kući.

U nesreći koja se dogodila kod hotela "Pepa" je povrede zadobilo još 12-oro dece, od kojih su dvoje teže povređeni. Njima je lekarska pomoć ukazana u Valjevu.

Jedno dete je podleglo povredama, dvoje dece sa ozbiljnim povredama je zbrinuto u bolnici u Valjevu, a desetoro je lakše povređeno",  potvrdio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.


"Hospitalizovana deca trenutno nisu životno ugrožena, nastavićemo sa dijagnostikom", rekao je Lončar prilikom posete Zdravstvenom centru Užice.

Mediji pišu da je kolona učenika organizovano prelazila ulicu, a vozilo "tojota" kojim je upravljao V. V. kretalo se iz pravca Kaone ka centru Divčibara.

Automobil se nije zaustavio, već je prešao na levu stranu i na trotoaru udario u grupu dece.

Prema prvim rezultatima iz istrage, na "tojoti" su otkazale kočnice.

MUP je saopštio da je vozač (1975) iz Beograda uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo desetogodišnji dečak, a dve devojčice lakše povređene.

V.V. je uhapšen na licu mesta zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Ostale vijesti