• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Musa: Spreman sam za NBA ligu

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Želim u najboljem svjetlu predstaviti sebe, svoju porodicu i Bosnu i Hercegovinu", istakao je pred NBA draft Džanan Musa, reprezentativac BiH i jedan od najboljih mladih košarkaša Evrope.

 Džanan Musa Spreman sam za NBA ligu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Džanan Musa, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine imao je uspješnu sezonu. S zagrebačkom Cedevitom prije nekoliko dana je osvojio peti uzastopni naslov prvaka Hrvatske.

Takođe, u aprilu ove godine dobio je prestižno priznanje Evrokupa, drugog po važnosti košarkaškog nadmetanja u Evropi. Njemu je dodijeljena nagrada "Rising Star Trophy", koja se dodjeljuje najboljem mladom igraču takmičenja do 22 godine starosti.

Musa je u Evrokupu ove sezone bilježio 10,5 poena i 3,2 skoka po utakmici, i bio je jedan od ključnih košarkaša Cedevite u ovom takmičenju.

Bh. reprezentativac je u ovom trenutku jedan od najboljih mladih igrača Evrope. Nadareni košarkaš može igrati pozicije od jedinice do trojke.

"Mogu biti zadovoljan, premda nismo napravili uspjeh na regionalnom i evropskom nivou. Mislim da smo tu stavku morali popraviti. No, ako gledam svoj individualni napredak, mogu reći da sam zadovoljan. Nadam se da ću u narednim sezonama biti još bolji", izjavio je Musa.

Sjajne fizičke predispozicije, odličan šut, atraktivna zakucavanja i nezaustavljivi prodori - odlike su ovog košarkaša iz Bihaća. Temperamentan je i, što je najvažnije, ima velikog prostora za napredak. Igrač je u usponu i njegov vrhunac se tek očekuje.

Naglasio je kako je konačno spreman za NBA draft, gdje bi u budućnosti trebao priskrbiti nove elemente za priču u najboljoj košarkaškoj ligi svijeta.

Njegov izbor u prvoj rundi je siguran, a od ponedjeljka se već mladi bh. košarkaš nalazi u kampu Indijana Pejsersa.

"Mislim da mogu reći da sam spreman, i tim koji me izabere imate dosta koristi od mene. Želim u najboljem svjetlu predstaviti sebe, svoju porodicu i Bosnu i Hercegovinu", istakao je Musa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC