Musa: Spreman sam za NBA ligu

Autor:

"Želim u najboljem svjetlu predstaviti sebe, svoju porodicu i Bosnu i Hercegovinu", istakao je pred NBA draft Džanan Musa, reprezentativac BiH i jedan od najboljih mladih košarkaša Evrope.

0
A- A A+
Džanan Musa Cedevita Foto: MN Press

Džanan Musa, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine imao je uspješnu sezonu. S zagrebačkom Cedevitom prije nekoliko dana je osvojio peti uzastopni naslov prvaka Hrvatske.

Takođe, u aprilu ove godine dobio je prestižno priznanje Evrokupa, drugog po važnosti košarkaškog nadmetanja u Evropi. Njemu je dodijeljena nagrada "Rising Star Trophy", koja se dodjeljuje najboljem mladom igraču takmičenja do 22 godine starosti.

Musa je u Evrokupu ove sezone bilježio 10,5 poena i 3,2 skoka po utakmici, i bio je jedan od ključnih košarkaša Cedevite u ovom takmičenju.

Bh. reprezentativac je u ovom trenutku jedan od najboljih mladih igrača Evrope. Nadareni košarkaš može igrati pozicije od jedinice do trojke.

"Mogu biti zadovoljan, premda nismo napravili uspjeh na regionalnom i evropskom nivou. Mislim da smo tu stavku morali popraviti. No, ako gledam svoj individualni napredak, mogu reći da sam zadovoljan. Nadam se da ću u narednim sezonama biti još bolji", izjavio je Musa.

Sjajne fizičke predispozicije, odličan šut, atraktivna zakucavanja i nezaustavljivi prodori - odlike su ovog košarkaša iz Bihaća. Temperamentan je i, što je najvažnije, ima velikog prostora za napredak. Igrač je u usponu i njegov vrhunac se tek očekuje.

Naglasio je kako je konačno spreman za NBA draft, gdje bi u budućnosti trebao priskrbiti nove elemente za priču u najboljoj košarkaškoj ligi svijeta.

Njegov izbor u prvoj rundi je siguran, a od ponedjeljka se već mladi bh. košarkaš nalazi u kampu Indijana Pejsersa.

"Mislim da mogu reći da sam spreman, i tim koji me izabere imate dosta koristi od mene. Želim u najboljem svjetlu predstaviti sebe, svoju porodicu i Bosnu i Hercegovinu", istakao je Musa.

Ostale vijesti