U Federaciji BiH od sutra jeftinije gorivo

Autor:

Ministar trgovine Federacije BiH Zlatan Vujanović izjavio je nakon sastanka sa predstavnicima naftnih distributera da će gorivo na nekim pumpama u FBiH već od sutra biti jeftinije.

2
A- A A+
NIS, pumpa, gorivo Foto: Mondo/Goran Sivački

Vujanović je rekao da je na sastanku u Mostaru dogovorena racionalizacija poslovanja i rasterećenje troškova naftnih distributera, da bi se išlo u smanjenje cijena.

On je naglasio da su svi pristali na to i da je postignut konsenzus da se sigurno neće ići u dalje povećanje cijena goriva.

"Već smo dobili dosta zahtjeva za smanjenja cijena, i to će se već osjetiti ovih dana. Isto tako, nemamo razloga da ne vjerujemo u riječi distributera, jer je riječ o ozbiljnim poslovnim ljudima. Ukoliko se ne budu držali svoje riječi, mi imamo zakonske okvire da reagujemo. Iako je to posljednja opcija, nećemo se libiti i to da preduzmemo ukoliko se dođe u tu situaciju", istakao je Vujanović.

MUP RS: Kažnjavaćemo one koji blokiraju puteve

On je naveo da su i distributeri svjesni nezadovoljstva građana, te će uvažiti njihove zahtjeve.

Vujanović nije želio da nagađa koliko će iznositi ta niža cijena, jer se i sada cijene razlikuju i do 15 feninga od benzinske pumpe do pumpe, ali je naveo da smanjenje neće biti manje od pet feninga. 

Banjalučani o gorivu: Sve preko 1,5 KM je previše

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović danas je najavila je da će Vlada Srpske u četvrtak, 14. juna, razmatrati informaciju Ministarstva trgovine i turizma u vezi sa cijenom goriva i eventualnim intervencijama u tom smislu.

Ostale vijesti