Od petka jeftinije gorivo u FBiH

Autor:

Gorivo na pumpama u Federaciji BiH trebalo bi od petka, 15. juna, da bude jeftinije za pet do deset feninga, rečeno je Srni u Ministarstvu trgovine FBiH.

0
A- A A+

NIS, pumpa, gorivo Foto: Mondo/Goran Sivački


U Ministarstvo trgovine pristižu zahtjevi za sniženje cijene goriva za po pet ili deset feninga, zavisno od podnosioca zahtjeva, a promjena cijene će nastupiti u petak, 15. juna, za firme koje su dostavile obrasce juče, kažu u ovom ministarstvu.

Iz resornog ministarstva su pojasnili da se tri dana prije početka primjene nove cijene ministarstvu dostavljaju obrasci za evidentiranje. Gorivo bi moglo biti jeftinije za pet do deset feninga, zavisno od pumpi koje imaju pravo da slobodno formiraju cijenu.

Ministar trgovine FBiH Zlatan Vujanović izjavio je juče, nakon sastanka sa predstavnicima naftnih distributera, da će gorivo na nekim pumpama u FBiH već od danas biti jeftinije. Vujanović je rekao da je na sastanku u Mostaru dogovorena racionalizacija poslovanja i rasterećenje troškova naftnih distributera, da bi se išlo u smanjenje cijena.

On je naglasio da su svi pristali na to i da je postignut konsenzus da se sigurno neće ići u dalje povećanje cijena goriva.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo rečeno je da vozači nezadovoljni cijenama goriva od ponedjeljka, 11. juna, više ne blokiraju saobraćajnice.

Ostale vijesti