• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijović: Zašto bih menjao gol protiv Gruzije?

Autor mondo.rs

Napadač "orlova" kaže da će posebno veliki motiv imati u meču protiv Švajcarske, zemlje u kojoj je rođen i za koju je takođe igrao.

 Aleksandar Prijović pred Mundijal 2018 najveći motiv za Srbija Švajcarska Izvor: MN PRESS

Aleksandar Prijović (28) pre godinu dana je debitovao za "A" reprezentaciju Srbije i odmah udario svoj pečat, kada je petom asistirao Aleksandru Mitroviću za 1:1 u kvalifikacionoj utakmici protiv Velsa.

U poslednjem kolu, jesenas protiv Gruzije, dao je pobedonosni gol, vredan direktnog plasmana na Mundijal i tako postao jedan od junaka čitavog ovog takmičarskog ciklusa, iako je tek na njegovoj polovini stekao pravo nastupa za Srbiju!

Pre toga je centarfor rođen u Sent Galenu bio mladi reprezentativac Švajcarske, ali je iskoristio pravo da zatraži dozvolu FIFA za prelazak u tim svoje otadžbine.

Voljom žreba, na Mundijalu u Rusiji su Srbija i Švajcarska smeštene u istu grupu i odmeriće snage 22. juna u Kalinjingradu, o čemu je Prijović govorio na konferenciji za novinare.

"Definitivno će to biti pravi derbi, za koji ne postoji motivisanija osoba od mene na svetu. Dosta prijatelja iz Švajcarske mi je poželelo da pobedim... Igrao sam za njih, sad za Srbiju i biće čudan osećaj. Ali, idem da pobedim", rekao je Prijović.

Napadač solunskog PAOK dodao je da poznaje mnogo švajcarskih reprezentativaca, a sa nekima je bio i saigrač.

Posebnu dimenziju utakmici daće to što Švajcarska ima mnogo igrača poreklom sa naših prostora, prvenstveno sa Kosova i Metohije.

"U Švajcarskoj živi dosta ljudi sa Balkana, gde su skoro svi talentovani i nije čudo što su među najboljima u toj zemlji", kaže Prijović, koji priča tamošnji jezik, kao što neki švajcarski reprezentativci razumeju srpski.

Prijović je svestan da će utakmice Svetskog prvenstva biti igrane u veoma specifičnoj atmosferi.

"Teško je porediti Mundijal sa bilo kojom utakmicom, možda da se kaže da je kao finale? Jer, ne postoji druga šansa, igra se jedna utakmica i šta si uradio - uradio si. Svaki sekund je bitan, a naša prednost je što imamo mnogo igrača koji su igrali važne utakmice".

Jednom od "džokera" Mladena Krstajića postavljeno je pitanje "da li bi menjao gol protiv Gruzije za pobednički protiv Švajcarske ili Kostarike", na šta je on imao spreman odgovor.

"Zašto bih menjao, kad i ovako mogu da ga dam".

Iz Fudbalskog saveza Srbije poručuju da su Aleksandar Mitrović i Adem Ljajić posle lakših povreda spremni da treniraju punom parom, tako da će selektor u sredu imati na raspolaganju kompletnu ekipu.

Srpski fudbaleri, čija baza je u Sverdlovsku, na obali Baltičkog mora, prvi meč na Mundijalu će igrati u nedelju od 14.00, protiv Kostarike na "Kosmos areni" u Samari.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC