• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iranci ostali bez kopački!

Autor mondo.rs

Američki proizvođač sportske opreme povukao kontigent kopački u kojima je trebalo da igraju fudbaleri iranske reprezentacije zbog sankcija SAD prema Iranu.

 Iranci ostali bez kopački! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

"Izvinite, ali ne možemo da vam dopremimo kopačke", poručio je "Najki" iranskoj fudbalskoj reprezentaciji dan uoči starta Svetskog prven stva u Rusiji, ostavljajući ovu ekipu u problemu.

Ova odluka američkog proizvođača sportske opreme doneta je u sklopu sankcija SAD prema Iranu koje su uspostavljene zbog različitih pristupa oko nuklearnog programa. "Najki" se brani da odluka američkih vlasti znači da "američke kompanije ne smeju da izvoze proizvode u Iran, pa tako ni da snadbevaju iransku fudbalsku reprezentaciju".

Iranski fudbaleri i selektor Karlos Kerioš pobesneli su zbog ove odluke "Najkija" i zatražili su od FIFA da im pomogne. 

"Igrači su naviknuti na sportsku obuću i nije u redu da je menjaju samo nekoliko dana pred početak ovako važnog turnira, Mi smo samo sportisti i ne bi trebalo da nas uvlače u ove stvari", rekao je Keiroš, nekadašnji selektor reprezentacije Portugala i trener Real Madrida.

Iranci su na društvenim mrežama već iskazali ljutnju zbog ove odluke američke kompanije, a jedan korisnik Twitter-a je primetio ovo:

"Kada Iran odbije da igra protiv Izraela onda nam kažu da je to mešanje politike u sport, ali sad kad 'Najki' odbije da dostavi kopačke za našu reprezentacije, onda FIFA ćuti".

Ima i onih koji se snimaju kako bacaju patike ovog proizvođača u kante za đubre, uz obrazloženje da je kompanija uvredila iranski narod.

Ovo je još jedan u nizu problema sa kojim se suočila iranska reprezentacija tokom priprema za Mundijal. Posle meča sa Grčkom, Iranski fudbalski savez prekinuo je odnose sa Grčkim fudbalskim savezom zbog rastućih tenzija između Grčke i Turske.

Iranci su, inače, trebalo da odigraju i meč protiv takozvanog Kosova, ali je otkazan. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC