Priveden Draško Stanivuković (VIDEO)

Autor:

Banjalučka policija privela je danas gradskog odbornika Draška Stanivukovića. Saslušanje je trajalo do 18 časova .

0
A- A A+
Draško Stanivuković Foto: Mondo/Vedran Ševčuk

Stanivuković je priveden nedaleko od zgrade RTRS-a. Snimak privođenja je objavljen na njegovoj Facebook stranici. Pogledajte.

Iz PU Banjaluka je saopšteno da su njihovi pripadnici oko 16.50 časova u ulici Olimpijskih pobjednika lišili slobode D.S. (1993) iz Banjaluke zbog neodazivanja na uredno uručen poziv za obavljanje razgovora.

"Nakon okončanja preduzimanja službenih radnji D.S. će biti pušten na slobodu, a po kompletiranju i dokumentovanju predmeta nadležnom sudu biće dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka", saopšteno je iz  PU Banjaluka.

D.S je, kako se navodi, uhapšen u skladu sa Zakonom o prekršajima Republike Srpske i Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima, a zbog počinjenih prekršaja suprotno odredbama Zakona o javnom okupljanju Srpske i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

Banjalučki odbor PDP-a osudio je današnje privođenje odbornika PDP-a Draška Stanivukovića, navodeći da bi se on sam javio na informativni razgovor na koji je pozvan.

U saopštenju iz PDP-a navode da hapšenje pred kamerama, sa lisicama, uprkos činjenici da je Stanivuković policajcima rekao da će se u 18.00 časova javiti na informativni razgovor na koji je pozvan, pokazuje da je zbog pada podrške zavladala panika u SNSD-u da su, kako kažu, počeli da se ponašaju nerazumno.

U Gradskom odboru smatraju da je ovo dokaz da je vlast "potpuno izgubila kompas", dodajući da je narod Banjaluke pokazao da se, kako kažu, više ne boji i da im je dosta SNSD-a.

Prema navodima banjalučkih medija Stanivuković je planirao da se priključi grupi vozača koja se okupila u blizini zgrade Vlade RS, a koji su planirali da zbog poskupljenja goriva automobilima zatvore ulice oko zgrade Vlade i sam centar grada.

"Ako nam zabrane bezbroj puta ćemo preći pješački, moramo da se borimo. Autobuske karte su skupe. Prevoznici će kamionima blokirati još nekoliko lokacija koje su pod pritiskom policije", rekao je Stanivuković.

Draško Stanivuković je odbornik PDP-a u Skupštini Grada Banjaluka i jedan od ljudi koji je zbog visokih cijena goriva nezadovoljne građane pozivao na proteste.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas je saopšteno da neće dozvoliti blokadu magistralnih, regionalnih i lokalnih puteva, jer se time ometa normalno putovanje građana i funkcionisanje službi kao što su hitna pomoć, vatrogasna služba, policija.

MUP RS: Sankcije za nezakonito blokiranje puteva

Dodik: Pretres vozila hitne pomoći - sramota!

Banjalučani ne odustaju: Nove blokade saobraćaja

Hoćete li zaustaviti auto zbog skupog goriva?

Ostale vijesti