Bolt: Napred Argentina!

Autor:

Najbrži čovjek svih vremena Usein Bolt (31), koji je prošle godine i zvanično završio atletsku karijeru, otkrio je da će na Svjetskom prvenstvu u Rusiji navijati za Argentinu.

Bolt: Napred Argentina! Foto: MN Press

Penzionisani sprinter sa Jamajke je istakao da će biti navijač Argentine na Mundijalu u Rusiji jer vjeruje da "gaučosi" mogu do titule svjetskog šampiona.

"Ja sam navijač Argentine. Mislim da imamo dobre šanse ako budemo igrali dobro. U tom slučaju bi mogli doći do finala ili čak osvojiti i titulu. Jedva čekam početak Mundijala. Uživam gledati utakmice i sjajne ekipe", rekao je Bolt.

Dodao je da očekuje da Svjetsko prvenstvo bude kvalitetno i uzbudljivo.

"Vratio se i Nejmar. Postigao je dva gola. On je jedan od najboljih i zato govorim ljudima da će ovo Svjetsko prvenstvo biti jedno od najboljih i najzanimljivijih. Biće vrlo neizvjesno i mislim da će biti puno golova. Zato ću gledati da uživam", izjavio je Bolt, prenijela je "Anadolija".

Utakmicom između domaćina Rusije i Saudijske Arabije sutra će početi Svjetsko fudbalsko prvenstvo na kojem će se za titulu prvaka svijeta boriti ukupno 32 reprezentacije.

Prvi meč se igra na moskovskom stadionu "Lužnjiki", a pravdu na terenu će dijeliti argentinski sudijski tim s Nestorom Pitonom na čelu.

Ostale vijesti