Spriječeno blokiranje centra Banjaluke

Autor:

Na području Banjaluke od 17 do 18 časova bio je primjetan veći broj pripadnika MUP-a RS u vozilima, zbog čega blokade saobraćaja u znak protesta zbog cijena goriva nisu bile uspješne kao prethodnih dana.

0
A- A A+
Banjaluka, protest, gorivo Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

Iz MUP RS-a juče i danas je saopšteno da će sankcionisati sve vozače koji budu obustavljali saobraćaj i da neće dozvoliti blokadu magistralnih, regionalnih i lokalnih puteva.

Nakon što je u Facebook grupi "Stop poskupljenju goriva" objavljena lokacija na kojoj će se okupiti građani i u 17 časova pokušati blokirati centar grada, policija je intervenisala na toj lokaciji.

Prema riječima građana, policija nije dozvolila izlazak kolone vozila s tog parkinga. Tom prilikom na informativni razgovor priveden je Draško Stanivuković, odbornik Skupštine grada (PDP) koji je u prethodnih dana bio aktivan na protestima za sniženje cijena goriva.

Ostale prisutne na parkingu policija je legitimisala i provjerila njihove automobile nakon čega im je dozvoljeno da izađu s parkinga.

"Rade ono na šta imaju pravo, ali su to okrenuli protiv nas, ne radimo ništa loše. Borimo se za naša prava. Smatramo da je cijena goriva nenormalno visoka, tako da nećemo odustati", rekla je Bojana Gajanović.

Na kružnom toku u Banjaluci koji vodi prema Kneževu i Jajcu danas se zaustavilo mnogo manje vozila negu u prethodna tri dana.

"Zaustavila su se četiri automobila i ima više policije nego nas. Ovo je sramota", izjavio je za AA Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika RS.

Banjalučani ne odustaju: Nove blokade saobraćaja

Ostale vijesti