• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ulog su titula i Evroliga, a odlučiće majstorica!

Autor mondo.rs

Bajern nije iskoristio prvu "meč loptu" da postane prvak. Alba je izjednačila i vratila finalnu seriju u Minhen, na poslednju utakmicu.

 Alba-Bajern-2-2-cetvrta-utakmica. Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Alba - Bajern 2:2!

Finalne nemačkog prvenstva biće završeno u poslednjih i odlučujućih 40 minuta košarke.

Ekipa Dejana Radonjića doputovala je u Berlin sa vođstvom 2:1 i u dramatičnoj utakmici nije iskoristila šansu da u sredu osvoji prvu titulu od 2014. godine.

Domaćin je bio mirniji u finišu, imao je raspoloženog Nilsa Gifaja (20) i nije dopustio Bavarcima da se "brejkom" popne na tron.

Alba - Bajern 72:68 (12:14, 17:20, 22:19, 21:15)

Peta i odlučujuća utakmica finala biće odigrana u subotu od 20.30 časova. Sudeći prema viđenom kroz čitavu seriju - nema dileme da će biti uzbudljiva.

Ove srede u Berlinu, Bajern je poslednjih pet minuta dočekao sa prednošću od četiri poena (57:61), ali je Gifaj održavao i održao domaćina u igri.

Dok se meč "lomio", Alba je krenula u odlučujuću seriju 7:0, kojom je u poslednja dva minuta stekla pobedu i šansu da u subotu osvoji prvu titulu od 2008. godine. U najvažnijim trenucima poene za ekipu Aita Renesesa postizali su Gifaj, Marijus Grigonis i Luk Sikma. Tačku na trijumf Špančevog sastava stavio je Pejton Silva, za nedostižnih 70:66, 11 sekundi pre kraja.

Srpski košarkaši igrali su za oba tima. Stefan Peno, plejmejker Albe, slavio je sa saigračima nakon utakmice u kojoj je za 23 minuta na parketu postigao pet poena, uz tri asistencije. Sa druge strane, Stefan Jović postigao je za Bajern 10 poena uz četiri asistencije za pola sata u igri, a Vladimir Lučić je ubacio sedam poena, za 26 i po minuta na parketu. Radonjić je upravo srpski tandem "držao" najduže na terenu.

Subotnju majstoricu, meč sezone u Nemačkoj, takođe će prenositi TV Arena sport. Ko pobedi - postaće šampion i igraće u Evroligi 2018/19.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC