Memorijal na Laušu: Fudbalom protiv oružja

Poruka turnira upućena je prvenstveno mladim generacijama i ujedno nosi apel protiv nesmotrene upotrebe oružja, ali i upozorenje na sve negativnosti uzimanja narkotika.

0
A- A A+
Lauš, turnir, fudbal, Banjaluka Foto: MONDO/Brankica Spasenić

  Tradicionalni 9. Memorijalni turnir u malom fudbalu u banjalučkom naselju Lauš biće održan 17. juna na igralištu Osnovne škole “Sveti Sava” u čast četvorice tragično stradalih mladića Mladena Ćuluma, Milana Vidovića, Bojana Pajića i Borislava Kovačevića.

Poruka turnira upućena je prvenstveno mladim generacijama i ujedno nosi apel protiv nesmotrene upotrebe oružja, ali i upozorenje na sve negativnosti uzimanja narkotika.

Turnir će nastupom otvoriti Kulturno-umjetničko društvo “Sveti Sava”, te polaznici škola fudbala OFK Lauš i FK Budućnost Šargovac.

Organizatori su najavili da će biti uručene i novčane nagrade najboljoj učenici i učeniku OŠ “Sveti Sava” na Laušu.

"Cilj nam je ukazati mlađim pokoljenjima na sve negativnosti koje nose nelegalno korišćenje vatrenog i hladnog oružja, kao i narkotici. Na turniru očekujemo fer - plej igru, dobro druženje, a organizovaćemo i kotlić i točeno pivo. Takođe, omogućili smo i prenos utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu Kostarika - Srbija", izjavio je organizator Milan Granula.

Podsjećanja radi, tragedija u kojoj su nastradali Milan i Mladen desila se na Božić 2008. godine, kada su se vraćali kući sa proslave Badnje večeri. Kući su krenuli oko dva časa iza ponoći i zastali kod jednog objekta, na ulazu u naselje. Milan je tada izvukao pištolj u namjeri da ispuca metak u vazduh, ali je, kako su utvrdili istražioci, pištolj slučajno opalio i metak je pogodio Mladena koji je stajao pored njega.

Kada je vidio da je pogodio najboljeg druga, Milan je pucao u sebe, preminuvši na mjestu. Mladen je još davao znakove života i brzo je prevezen u Hitnu pomoć, međutim, ubrzo je preminuo.

Pajić je nastradao nakon što je nožem napadnut na ulici, dok je Kovačevića nehotice upucao prijatelj, koji je nesmotreno rukovao pištoljem u čijoj cijevi je bio zaostali metak.