Stanišić: Zvijezda 09 će igrati Premijer ligu BiH

Prvi čovjek Zvijezde 09 Boris Stanišić naglasio za MONDO da će uprkos odluci Prvostepene komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, ekipa iz Etno-sela Stanišići kod Bijeljine naredne sezone igrati Premijer ligu BiH.

0
A- A A+

Boris Stanišić Foto: MONDO/Igor Đ. Stanišić

  Na sjednici Prvostepene komisije za licenciranje klubova FS BiH na kojoj se odlučivalo o licencama šampion Prve lige Republike Srpske nije dobio "zeleno svjetlo" za nastup u bosansko-hercegovačkoj eliti.

"FK Zvijezda 09 Bijeljina - Odbija se izdavanje licence za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2018/2019", navedeno je na sajtu Saveza.

Boris Stanišić, "alfa i omega" semberskog kluba potvrdio je u izjavi za naš portal da je razlog "odbijenice" samo proceduralne prirode, koja će biti riješena u narednih nekoliko dana.

"Nisam zbog kratkog roka uspio da dostavim svu potrebnu dokumentaciju Prvostepenoj komisiji za licenciranje, a koja je prvenstveno vezana za promjenu kadra. Međutim, biće sve završeno do ponedjeljka i nema bojazni da Zvijezda 09 neće učestvovati u Premijer ligi BiH naredne sezone", izjavio je Stanišić.

Žrijeb za narednu sezonu bh. elite biće održan u srijedu na Ilidži.