Mamić: Velika mogućnost da uđem u bh. fudbal

Autor:

Zdravko Mamić je dao potvrdan odgovor na pitanje o eventualnom profesionalnom angažmanu u Bosni i Hercegovini.

0
A- A A+
Zdravko Mamić Foto: MONDO/Jovan Terzić

  "Ukoliko mi budu bezbjednosni uslovi takvi da mogu hodati po stadionima, onda postoji velika mogućnost da ću se ja na ovaj ili onaj način uključiti u fudbal", izjavio je Mamić televiziji "N1".

Naglasio je da ima prijatelje u bh. fudbalu i da će raditi ''ono što najviše voli''.

''Ja inače ovdje imam jako dobre relacije po BiH i ukoliko mi budu bezbjednosni uslovi takvi da mogu hodati po stadionima, onda postoji velika mogućnost da ću se ja na ovaj ili onaj način uključiti. Zato što ja imam bezbroj prijatelja u Fudbalskom savezu BiH i klubovima, nema grada gdje ja nemam prijatelje. Baviću se onim što najviše volim'', dodao je.

Da li će Mamić biti uhapšen u BiH?

Da li njegov odlazak iz Hrvatske znači i kraj ere vladavine Dinama u hrvatskom fudbalu?

''Ne znam, ja se nadam da neće. Zato što u Dinamu postoje sposobni ljudi, jedan sistem koji je uređen. Ukoliko pitate u jednom kratkom vremenu, neće se ništa desiti. Postoji sistem. Juče su se raspitivali neki klubovi kod mene za dvojicu igrača. Pitali su da li vrijede deset miliona evra. Dinamo će biti jači za 30-40 odsto nego što je bio u prethodnoj sezoni'', poručio je Mamić.

Mamić je podsjetimo u Hrvatskoj osuđen na šest godina i šest mjeseci zatvora, a potom je Županijski sud u Osijeku izdao nalog da se raspiše domaću i međunarodna potjernica. Za područje Europske unije izdan je evropski nalog za hapšenje.

Dinamov savjetnik Zdravko Mamić nalazi se u Međugorju, s obzirom da ima dvojno državljanstvo, a prema Ustavu, BiH ne izručuje svoje državljane.

Ostale vijesti