• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšen Zdravko Mamić!

Autor mondo.ba

Pripadnici SIPA uhapsili su bivšeg čelnika Dinama iz Zagreba Zdravka Mamića, za kojim je Hrvatska izdala međunarodnu potjernicu.

 SIPA uhapsila Zdravka Mamića Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Županijski sud u Osijeku je prije nekoliko dana Mamiću izrekao presudu od šest i po godina zatvora zbg malverzacija u poslovanju Dinama iz Zagreba čiji je bio dugogodišnji čelnik.

Da li će Mamić biti uhapšen u BiH?

Zdravko Mamić je, prenose mediji u BiH, uhapšen na osnovu međunarodne potjernice na području Međugorja, gdje je bio ranjen, krajem avgusta prošle godine.

Mamić je 6. juna nepravosnažno proglašen krivim za optužbe o nelegalnom izvlačenju oko 15 miliona evra iz Dinama.

Nekadašnja "alfa i omega" Dinama poručio je da "nije tolika budala da ide u zatvor", i odbacio je sve tvrdnje o tome da je oštetio klub i državu.

"Nema izručenja državljana BiH, pa ni Mamića"

Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH, rekao je ranije da Mamić mora biti priveden ili može sam da se javi Sudu BiH, s obzirom da je za njim izdata međunarodna potjernica.

"Kada je raspisana potjernica on mora biti priveden, a i sam je lično mogao otići u Sud i prijaviti se po tom pitanju. Ja pretpostavljam da će Sud konstatovati činejnicu da Mamić ima državljanstvo BiH i dalje po tom pitanju neće moći da ga izručuje, jer BiH ne izručuje svoje državljane", rekao je Mektić.

Osim Zdravka, osuđen je i njegov brat Zoran Mamić (fudbalski trener) na četiri godine i 11 mjeseci, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović na tri godine, kao i Milan Pernar na četiri godine i dva mjeseca zatvora.

Osječki Županijski sud izrekao je nepravosnažnu presudu od šest i po godina zatvora bivšem čelniku i sadašnjem savjetniku Dinama Zdravku Mamiću zbog sumnje da je, zajedno sa bratom Zoranom, bivšim Dinamovim direktorom Damirom Vrbanovićem i poreznikomu Milanom Pernarom, pronevjerio oko 116 miliiona kuna iz tog kluba te nanošenje štete državi od 12.2 miliona kuna neobračunatog poreza.

"Mamić je zamoljen, a ne uhapšen"

Mamićev advokat Veljko Miljević je istakao da Zdravko Mamić nije uhapšen niti priveden, nego zamoljen da dođe na razgovor u SIPA.

"Zdravko je zamoljen da dođe na razgovor i kaže gdje se nalazi i zašto je u BiH. Niti je uhapšen niti priveden. Sve se odvija korektno. Na putu je iz Mostara u Sarajevo. Sve će biti gotovo za sat ili dva", rekao je Miljević za "N1".

Mamić: Uradiću isto što i Praljak ako me osude!

Zdravko Mamić: od navijačke šipke do zatvora

Mamić poručio: Moj odgovor će biti neviđeno oružje

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC