Partizan igra u Evrokupu!

Autor:

Košarkaši Partizana naredne sezone takmičiće se u Evrokupu, objavio je predsednik kluba Ostoja Mijailović na svom Twitter nalogu.

0
A- A A+
Partizan, košarkaši Partizana, kup radivoja koraća, kup Foto: MN Press

KK Partizan takmičiće se Evrokupu u sezoni 2018/19, odluka je današnjeg sastanka borda ovog takmičenja koji je održan u Barseloni. Posle sastanka, na adresu kluba je stiglo obaveštenje o dodeljivanju specijalne pozivnice za nastupajuću sezonu.

"Ponosan sam što mogu da objavim da će se Partizan u sezoni 2018/19. takmičiti u Evrokupu. Hvala Evroligi što je prepoznala sve naše napore da ojačamo klub i dala nam šansu da učestvujemo u ovom takmičenju naredne sezone", napisao je Mijailović na Twitter-u.

Još u februaru ove godine, kada je počela priča o učešćeu Partizana u Evrokupu, Mijailović je izjavio da će učiniti sve da sačuva klub u ovom takmičenju i izrazio je nadu da će čelnici ULEB-a imati sluha.

U intervjuu "Informeru" ponovio je stav koji partizanovci slušaju iz sezone u sezonu, počev od leta 2013. kada je osvojena, do danas, poslednja titula.

"Ovu godinu nismo posmatrali kao neku dobitnu, u kojoj ćemo praviti velike rezultate. Glavni cilj nam je bio da se finansijski stabilizujemo", rekao je tada Mijailović.

Prošle sezone Partizan je u Evrokupu imao tek epizodnu ulogu. Počeo je takmičenja pod vođstvom trenera Miroslava Nikolića, koji je bio vrlo pogrešan izbor. Shvatili su to u klubu, ali za učešće u takmičenju kakav je bio Evrokup nije bilo dovoljno kvaliteta, a i pravljene su mnoge promene u timu i to u hodu (pomenimo odlaske Jana Bejkera, Samarda Samuelsa, Andreje Stevanovića i Patrika Milera).

Klub kakav je Partizan mora da igra neko evropsko takmičenje, ali se postavlja pitanje kakvi su ciljevi i ambicije kluba, a pre svega kakav će biti tim za narednu sezonu. Takođe, postavlja se i pitanje da li je Partizan ostvario tu finansijsku stabilnost koju je pominjao Ostojić.

Ostale vijesti