• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brajant: Važne su samo titule

Autor mondo.rs

Nekadašnji as Lejkersa pričao je o svojoj radnoj etici, Šakilu O'Nilu, očekivanjima od slobodnih agenata koji dolaze u Los Anđeles...

Kobi Brajant gostovao je nedavno u podkastu novinara "Hups hajpa" Aleksa Kenedija i tom prilikom odgovorio na brojna zanimljiva pitanja, vezana kako za njegove igračke dane, tako i za druge zanimljive košarkaške teme.

Upitan koliko bi titula osvojili Lejkersi da su Brajant i Šakil O'Nil ostali saigrači koju godinu duže, umesto što je snažni centar 2004. izdejstvovao "trejd" u Majami, odgovorio je da budućnost tima ne bi bila tako "ružičasta" kako su mnogi skloni da je zamisle.

Na čelu sa njima dvojicom i trenerom Filom Džeksonom, Lejkersi su osvojili tri šampionska prstena zaredom (2000-2002), a potom su gubili od San Antonija u polufinalu Zapada i od Detroita u velikom finalu.

"Mislim da bi nas Šekovi zdravstveni problemi sprečili da pobeđujemo u kontinuitetu. Zabavno je postaviti pitanje 'šta bi bilo da su ostali zajedno još tri-četiri godine', ali realnost je da smo u poslednje dve njegove sezone u Lejkersima već imali poteškoća. Kada pogledate koliko je njegovo telo i šta je sve radio na terenu, u nekom trenutku su povrede morale da ga sustignu".

Brajant ističe da je prvi šampionski sastav te generacije, koji je 2001. u plej-ofu napravio skor 15-1 (Portland 3:0, Sakramento 4:0, San Antonio 4:0, Filadelfija 4:1), među najboljima svih vremena.

"Kladio bih se na Lejkerse 2000/01 protiv bilo kog tima u istoriji košarke".

Popularni "Mamba" igrao je u NBA od 1996. do 2016. i uspešno se čuvao od povreda sve do aprila 2013, kada je pokidao Ahilovu tetivu. Desilo se to na kraju sezone, u sedmoj uzastopnoj utakmici u kojoj je igrao više od 40 minuta, ne bi li odveo tim do plasmana u plej-of.

"Danas ima mnogo igrača sa sličnim radnim navikama. To su Kajri Irving, Džejms Harden, Rasel Vestbruk, naravno Kevin Durent i Lebron Džejms. Oni zaista provode mnogo vremena u sali i tako funkcionišu već dugo, dugo. Savet mlađima - nema smisla naporno trenirati dva meseca i onda popustiti. Treba biti konstantan u tome i po 10 godina. Svi igrači koje sam pomenuo sigurno su se tako ponašali".


Los Anđeles Lejkersi poslednji put su bili učesnici plej-ofa pomenute 2013, a trenutno su u seriji od pet neuspešnih sezona. Ipak, ovog proleća su pod vođstvom Luka Voltona prvi put od 2013. ostvarili preko 30 pobeda (35-47) i nadaju se da će sledeće sezone napraviti još jedan korak napred.

Zbog toga u julu žele da svojim mladim i talentovanim igračima pridodaju jednog ili dva vrhunska slobodna agenta, a kandidati su Lebron Džejms, Pol Džordž, Demarkus Kazins, Kris Pol...

Evo kako je Brajant odgovorio na pitanje zašto bi ti superstarovi trebalo da izaberu baš Lejkerse.

"Vrhunski igrač uvek treba da se opredeli za organizaciju za koju misli da će ga staviti u najbolju poziciju da se bori za titule, jer to je cilj broj jedan, jel' tako? I namerno sam upotrebio množinu. Za titule. Sve se svodi na pobeđivanje, zaboravite glamur nekog grada i veličinu tržišta. A, istina je da ako želite da budete obožavani u Los Anđelesu, morate da osvojite titule. Možete da budete najbolji momak na svetu, ali ako ne dodate neku šampionsku zastavicu pod krov dvorane, zaboraviće vas čim odete ili se penzionišete".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC