• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo može sam, ali ne protiv Španije

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Fantastična utakmica i čak šest golova u Sočiju!

Od 0:1 i 1:2 do 3:2, a na kraju - 3:3. Fantastičan duel iberijskih komšija gledali smo u Sočiju!

Utisak je da su Portugalci zadovoljniji remijem, iako su oni ti koji su dva puta vodili. Španci su pokazali da im smjena selektora Đulena Lopetegija samo dva dana pred utakmicu nije poremetila koncepciju, ali i te kako imaju za čim da žale.

Predvođeni sjajnim Iskom, Inijestom, Davidom Silvom i Dijegom Kostom, uspjevali su da diktiraju tempo igre, međutim, odbrana nije imala rješenje za Kristijana Ronalda, strijelca prvog het-trika na Mundijalu u Rusiji i najstarijeg fudbalera u istoriji svjetskih prvenstava koji je postigao tri gola u jednoj utakmici (33 godine i 130 dana).

- Sa 33 godine i 130 dana Kristijano Ronaldo je postao najstariji fudbaler koji je postigao het-trik na svjetskim prvenstvima. - Na dosadašnjim SP postignut je 51 het-trik. Ronaldo je u karijeri postigao... 51 het-trik. - Ronaldov prvi gol iz slobodnog udarca na velikim turnirima. Probao je 45 puta. - 14:30 - Sud u Španiji izrekao je Kristijanu Ronaldu kaznu zatvora od dvije godine uslovno + 18 miliona evra zbog utaje poreza 20:40 Ronaldo je kompletirao het-trik protiv reprezentacije Španije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Zvanično najbolji fudbaler današnjice načeo je rivala već u 4. minutu golom iz penala za koji se sam izborio. Potom je Dijego Kosta u 24. minutu izašao na kraj sa brojnijim defanzivcima Portugala i izjednačio, ali je Ronaldo u 44, poslije velike greške Davida De Hee vratio prednost svom timu.

Po povratku sa odmora, Španija je opet bila dominantnija - kao u većem dijelu prvog poluvremena - a ovaj put je umjela to i da iskoristi. Svojim drugim golom Kosta je ponovo izjednačio u 55. minutu, nakon uigrane akcije kod prekida, a nedugo zatim je Naćo topovskim udarcem sa 18 metara donio preokret i vođstvo "Crvene furije". Rezultat 3:2 važio je sve do 88. minuta, kada je Ronaldo fantastično izveo slobodan udarac, koji je pomalo naivno napravio Pike...

I aktuelni evropski prvaci i jedan od favorita za prvo mjesto - bez obzira na iznenadnu smjenu selektora - pokazali su već na startu da su izuzetno motivisani doputovali u Rusiju. Ali, moraće prvo da se dobro oznoje da bi prošli grupu, jer je trenutno na vodećoj poziciji Iran, koji je u prvom kolu savladao Maroko.

PORTUGAL: Rui Patrisio – Sedrik, Pepe, Žoze Fonte, Gereiro – Karvaljo – Bernardo Silva (69. Kvarežma), Mutinjo, Bruno Fernandes (68. Žoao Mario) – Ronaldo, Guedes (80. Andre Silva).

ŠPANIJA: De Hea – Naćo, Pike, Ramos, Alba – Buskets, Koke – Silva (86. Lukas Vaskez), Isko, Inijesta (69. Alkantara) – Dijego Kosta (77. Aspas).

Sudija: Đanluka Roki (Italija).

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Umalo da Portugal stigne do 4:3 u 92. minutu, ali je šut Kvarežme blokiran poslije dva dobra driblinga.

- GOOOL! Portugal stiže do izjednačenja u 88. minutu golom Kristijana Ronalda! Het-trik kapitena Portugala. Ovaj put je pogodio iz slobodnog udarca!


- Još pet minuta plus nadoknada. Ne djeluje da Portugalci imaju snage da izbjegnu poraz.

- Demonstrirao je svoju brzinu Kristijano Ronaldo u 79. minutu, ali je De Hea dobro istrčao i uz pomoć Pieka i Ramosa uspio da spriječi kapitena Portugala da donese izjednačenje svoj timu i postigne het-trik.

- Odlično utrčavanje Đordija Albe po lijevoj strani i centaršut u kazneni prostor Portugala, ali Dijego Kosta nije dobro zahvatio loptu. Imali su Portugalci mnogo sreće u 71. minutu.

- Još 20 minuta plus nadoknada do kraja. Deluje da Španci imaju potpunu kontrolu nad utakmicom.

- GOOOL! Španija vodi 3:2 od 58. minuta sjajnim golom Naća. Sjajno je šutirao sa 18 metara, a lopta se od obje stative odbila u mrežu.

- GOOOL! Španija stiže do 2:2 u 55. minutu poslije uigrane akcije iz prekida. Silva je centrirao, Buskets glavom spustio loptu u peterac, a tamo najbrži i najspretniji bio Dijego Kosta!

- Drugo poluvrijeme počelo je bez promjena u sastavima.

Poluvrijeme. Portugal je bolje ušao u utakmicu i bolje priveo kraju prvi dio. Španci su imali inicijativu, napadali i stvorili više prilika, ali su Portugalci imali više sreće. Dva šuta Kristijana Ronalda, oba u metu. Prvi iz penala, drugi poslije kiksa De Hee.

- GOOOL! Portugal ponovo vodi - 2:1! Opet je Kristijano Ronaldo strijelac, ovaj put u 44. minutu, poslije šuta sa ivice kaznenog prostora i velikog kiksa Davida De Hee!

- Lijepa akcija Španaca u 42. minutu, Silva je dodao do Iska, a on šutirao brzo, iz okreta poslije driblinga, ali je Rui Patrisio bio dobro postavljen.

- Još desetak minuta do odlaska na odmor. Španci imaju inicijativu, igra se uglavnom na polovini Portugalaca, koji ne uspjevaju da zadrže loptu u svom posjedu duže od nekoliko sekundi.

- "Bomba" Iska u 26. minutu, ali ne i pogodak za Španiju! Prečka je sačuvala gol Portugala. Lopta se potom odbila na gol-liniju, a uslijedila je šansa za Đordija Albu, ali je on bio u ofsajdu.

- GOOOL! Španija stiže do 1:1 u 24. minutu pogotkom Dijega Koste! Sjajno se snašao napadač Španije, promiješao dvojicu defanzivaca Portugala, a onda precizno šutirao. Smatrali su, ipak, Portugalci da je prethodno napravio faul nad Pepeom, ali sudija Roki je pokazao na centar.

- Munjevita kontra Portugala u 22. minutu, Ronaldo je nesebično ostavio loptu Guedesu, ali bolje da nije... Spetljao se napadač Portugala, pa je propala odlična šansa.

- Odličan prodor Inijeste u 21. minutu, ali je odbrana Portugala uspjela da blokira šut Davida Silve, tako da su Španci dobili samo korner.

- Ronaldo je postao tek četvrti fudbaler koji je postigao gol na četiri uzastopna Svjetska prvenstva. Prije njega to su učinili samo Pele, Uve Zeler i Miroslav Klose. 

- Dobra šansa za Španiju da izjednači u 10. minutu! Dijego Kosta je lijepo spustio loptu za Davida Silvu, ali je njegov šut iz prve bio neprecizan.

- GOOOL! Portugal vodi 1:0 od 4. minuta pogotkom Kristijana Ronalda iz penala. Lopta u jednu, De Hea u drugu stranu... Ronaldov 82 gol za reprezentaciju.

- PENAL za Portugal u 3. minutu! Kristijano Ronaldo je pao u namjeri da obiđe Naća, a sudija Roki pokazao na bijelu tačku. Bilo je kontakta, ali ga je inicirao Portugalac. Dobro se snašao...

- Dobra akcija Portugalaca po desnoj strani u 2. minutu, ali su Španci uspjeli da otklone opasnost pred svojim kaznenim prostorom.

Za one koji su propustili, a ne vjerujemo da ih ima mnogo, ova utakmica imala je nesvakidašnju uvertiru, pošto su Španci smijenili selektora Đulena Lopetegija samo DVA DANA prije utakmice! Razlog - objavljivanje vijesti da će biti novi trener Real Madrida.

Navodno je odluka predsjednika Saveza, Luisa Rubialesa, dovela do svađe sa igračima, prije svih štoperom Reala Serhiom Ramosom, pa ćemo vidjeti kako će se ekipa prilagoditi novonastaloj situaciji i kako će se snaći Fernando Jero, nakadašnji reprezentativac, a danas sportski direktor nacionalnog tima koji je iznenada postao selektor...

U Grupi B već je odigran duel Maroka i Irana, riješen pogotkom u 95. minutu!

GRUPA B, 1. kolo:

Maroko - Iran 0:1 (0:0)
/Buhaduz autogol 95/

Portugal - Španija 3:3 (2:1)
/Ronaldo 4p, 44, 88 - Kosta 24, 55, Naćo 58/

TABELA: Iran 3, Portugal 1, Španija 1, Maroko 0.

U drugom kolu (20. juna) sastaju se Portugal - Maroko i Iran - Španija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC