Nikako da vas iznenadi "onim" pitanjem?

Autor:

Sezona venčanja je u punom jeku, verovatno poznajete najmanje jedan par koji je odlučio da ovog leta stane na ludi kamen, samo na vas nikako da dođe red…

0
A- A A+
venčanica, venčanice, venčanje, mlada, haljina, svadba, mladenci, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

  U svakoj ozbiljnoj vezi dođe momenat kada "sledeći korak" počne da vam se mota po glavi, naročito kada vidite prijateljice istog godišta, ili čak i mlađe, kako biraju venčanice, a onda i izgovaraju "sudbonosno da"... I uvek je nekako lepo vreme i sunce, i svi su srećni, ima malo i suza radosnica... Pa kako da se ne zapitate "A šta je sa mnom"...

Naravno da ne treba da se udajete po svaku cenu, ali za one među vama koje žele brak, čekanje na prosidbu može postati pravi izvor nedoumica i preispitivanja.

Pa stvarno, zašto vas još nije zaprosio?

Muškarci ne čuju otkucavanje biološkog sata, ili ga, u najmanju ruku, ne doživljavaju tako dramatično kao žene. Za razliku od žena, oni ostaju plodni i u poznijim godinama, tako da im odlaganje braka ne deluje tako strašno.

Iako napredak medicine danas ženama pruža mogućnost da postanu majke i u četrdesetim, šanse za začeće i rođenje zdrave bebe su znatno manje nego u dvadesetim i tridesetim. Muškarci to često gube iz vida, tako da, čak ni ako ste istih godina, verovatno neće u potpunosti moći da razumeju vašu potrebu da se skrasite i osnujete porodicu.

Dakle, ne shvatajte lično to što još niste čule "ono" pitanje, za to je kriva priroda.

Većina muškaraca jedan period života provede u strahu od samog čina venčanja. Čak i ako vas voli najviše na svetu, verovatno ga uhvati panika kad pomisli na opštinu, crkvu, sebe u odelu i sa kravatom, koju će morati da trpi ceo dan, a ne samo za vreme važnog poslovnog sastanka... Pa onda - rodbina: da li će ujak da se obeznani od alkohola, a tetka da mu nutka tortu na rođenoj svadbi, i ko će kuma da vrati kući negde pred zoru, kad već počne da pravi budalu od sebe...

Znači, to što se ježi od pomisli na venčanje ne znači da ne želi da provede sa vama ceo život, tako da vam je na raspolaganju sasvim jednostavna taktika: umesto da ga masirate detaljima o posluženju, venčanici, pozivnicama i cveću, nagovestite mu kakve planove imate za medeni mesec.

Bolje da zajedno izaberete neki seksi veš i svilenu spavaćicu, nego da vam pravi društvo dok birate veo, ili, ne daj bože, rukavice za venčanje.

Još nešto, ako u vezi niste stigli ni do pomena braka i dece, ako o tome niste razgovarali čak ni kao o nečemu što će se možda desiti jednom, u nekom momentu u budućnosti, ne zanosite se previše.

Prosidbe iz vedra neba dešavaju se samo u romantičnim komedijama. U životu, stvari se odigraju u momentu kada za njih dođe vreme, ni pre ni kasnije... Do tada - treba samo da se volite i da uživate.

Ovo su "idealne" godine za brak

Za brak tražite ovakvog muškarca

Ostale vijesti