Bilo je ovo Ronaldovo veče, iako nije pobedio!

Autor:

Portugalac na sjajan način započeo Svetsko prvenstvo u Rusiji, a evo i nekih zanimljivosti...

0
A- A A+

Portugal nije uspeo da savlada Španiju (3:3), iako je dva puta vodio, ali će drugi dan Svetskog prvenstva u Rusiji svakako ostati u znaku Kristijana Ronalda.

Kapiten nacionalnog tima, as Real Madrida (barem još uvek) i zvanično najbolji fudbaler sveta postao je najstariji fudbaler koji je ikada dao tri gola u jednoj utakmici Svetskog prvenstva. Ovog petka Ronaldu su 33 godine i 130 dana.

Postao je i tek četvrti igrač koji se upisao u strelce na četiri uzastopna Mundijala. Pre njega to su uspeli samo još Pele, Uve Zeler i Miroslav Klose.


Sve to učinio je na dan kada mu je sud u Španiji izrekao kaznu zatvora od dve godine uslovno, plus 18 miliona evra kaznu zbog utaje poreza.

Svoj treći pogodak protiv Španije, Ronaldo je postigao iz slobodnog udarca, što mu je prvi put uspelno na nekon velikom turniru reprezentacija, a prethodno je pokušao 45 puta.

Na dosadašnjim svetskim prvenstvima postignut je 51 het-trik. Ronaldo je u karijeri postigao... 51 het-trik.

Sve u svemu, sigurno je da nas protiv Maroka (20. juna) i Irana (25. juna), čekaju nove brojke i zanimljivosti u vezi sa jednim od najboljih fudbalera ikada.

Ostale vijesti