• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zeznuo" Britance, ne mora da vrati ni dinar?!

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Potpuno neočekivan obrt u slučaju bankrota Borisa Bekera!

 "Zeznuo" Britance, ne mora da vrati ni dinar?! Izvor: MN PRESS

Boris Beker ne prestaje da šokira javnost svojim postupcima – bivši trener Novaka Đokovića je bankrotirao, razvodi se, nema pojma gde su mu trofeji, a sada se poziva na diplomatski imunitet!

Britanske vlasti vode postupak protiv Bekera zbog bankrota, ali je sada njegov advokatski tim saopštio da se bivša teniska zvezda poziva na diplomatski imunitet koji bi ga oslobodio obaveze da vrati dugove!

U ovom slučaju, to znači da ne protiv njega ne može da se vodi postupak pred sudom bez izričite saglasnosti britanskog šefa diplomatije Borisa Džonsona, i njegovog kolege iz Centralnoafričke Republike.

Beker, svojevremeno najmlađi šampion Vimbldona, u karijeri je zaradio oko 182 miliona evra, ali je životom na visokoj nozi i pogrešnim investicijama navodno dospeo u dugove ukupne vrednosti od 61 milion evra!

Beker je u aprilu postao ataše za kulturu i sport Centralnoafričke Republike pri Evropskoj uniji, i dolaskom na tu poziciju zaista dobija diplomatski imunitet u skladu sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima iz 1961. godine.

Diplomatski imunitet štiti ga od pokušaja nadležnih da ga nateraju da vrati novac jednoj privatnoj banci u Londonu.

"Odluka da se protiv mene započne proces bankrota bila je nepravedna i neopravdana. Nanela je meni lično, i meni bliskim ljudima, nenadoknadivu štetu u profesionalnom i komercijalnom smislu. Izuzetno sam ponosan na svoju poziciju atašea za kulturu i sport, jer je sport veoma važan u Africi i postaje univerzalni jezik cele planete. Ne postoji razlog zbog kojeg bi ova uloga bila pred zakonom tretirana drugačije od vojnog ili trgovinskog atašea, što su pozicije koje donose diplomatski imunitet," saopštio je on.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC