• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić vratio titulu i Evroligu u Minhen

Autor mondo.rs

Bajern je novi šampion Bundesa i učesnik najjačeg evro-takmičenja. Prvaci Nemačke postali su Vladimir Lučić, Stefan Jović, Milan Mačvan...

 Bajern šampion Njemačke Izvor: MN PRESS

Bajern je bio spreman za "majstoricu"!

Ekipa Dejana Radonjića savladala je Albu u petoj utakmici nemačkog finala i ostvarila dupli uspeh, jer je osvojila titulu i vratila se u Evroligu.

Bajern - Alba 106:85 (32:19, 26:20, 28:22, 20:24)

Kada je bilo najvažnije, Bavarci su odigrali čvrsto u odbrani, agresivno u svim segmentima i nisu ostavili Berlincima ni promil šanse da iznenade. Srpski internacionalci Stefan Jović i Vladimir Lučić imali su uobičajeno važan doprinos uspehu novog prvaka, u utakmici u kojoj je šampion postao i njihov povređeni saigrač Milan Mačvan, koji se oporavlja od kidanja ligamenta kolena.

Radonjić je tako uspešno uradio zadatak zbog kojeg mu je klupsko rukovodstvo početkom aprila poverilo ekipu, nakon rastanka sa Aleksandrom Sašom Đorđevićem. Najtrofejniji trener u istoriji Crvene zvezde konsolidovao je ekipu i proveo je kroz uzbudljivi plej-of, u kojem je Bajern do finala eliminisao Frankfurt u četvrtfinalu (3:2), a zatim Bamberg u polufinalu (prvi put u klupskoj istoriji).

"Imali smo 14 utakmica u plej-ofu, a samo dva meča smo igrali sa svim igračima izuzev Mačvana. Čestitam predsedniku Henesu, Marku Pešiću, svim ljudima u klubu, svojim saradnicima... Sada je vreme za slavlje. Bilo je teško, ali sada je sve izvrsno", izjavio je Radonjić posle meča, bez želje da govori o svom doprinosu ili o svom ostanku u klubu.

Radonjić "okupan"

Maik Cirbes, nekadašnji centar crveno-belih a sada "petica" Bajerna, prišao je Radonjiću za vreme slavlja i polio ga pivom.

Prvi čovek Bajerna Uli Henes čestitao je igračima i stručnom štabu odmah na terenu, kao i Matijas Zamer, bivši sportski direktor FK Bajern. Njihov tim prekinuo je dominaciju Bamberga i sledeće sezone će ponovo igrati u najjačem takmičenju, u kojem je klub iz "Audi doma" poslednji put nastupao u takmičarskoj 2015/16.

Od sezone 2019/20, Bajern će biti siguran učesnik Evrolige, na osnovu dogovora sa prvim čovekom takmičenja Đordijem Bertomeuom, koji je prepoznao ambiciju projekta kluba slavne fudbalske sekcije.

Bajern: Aleks King 8, Džered Kaningem 16, Gegić, Lučić 12 (5 sk), Đedović 19, Reding 11, Jović 5 (4 sk, 6 as), Bartel 12, Gavel 4, Buker 14, Cirbes 5, Jalov.

Alba: Saibu 8, Siva 12, Gifaj 13, Hunt, Vargas, Grigonis 8, Radosavljević 1, Baterfild 29, Kliford 2, Sikma 10, Stefan Peno 2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC