Ovo morate da znate, ako želite nađete ljubav

Autor:

Ako želite da nađete čoveka svojih snova, potrebna vam je odgovarajuća strategija.

Ovo morate da znate, ako želite nađete ljubav Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Neki imaju tu sreću da na ljubav svog života "natrče" ne tražeći je, dok drugi za to moraju malo da se pomuče. Ako spadate u drugu kategoriju i čini vam se da nikako ne uspevate da nađete muškarca sa kojim biste se skrasili u srećnoj vezi, evo šta savetuju eksperti za veze.

Eksperti za veze Arlin Vaskez, Marina Margulis i Pegi Volman saglasne su u jednom - pre nego što "privučete" sjajnu vezu, morate da se dobro pogledate u ogledalo - bukvalno i figurativno.

"Mislim da je to prva stvar koju žena treba da uradi ako je ozbiljna u nameri da pronađe ljubav. Da se dobro pogleda, sabere, 'otrese prašinu' sa sebe i počne iz početka", kaže Pegi Volman.

Drugim rečima, otvorite um za mogućnost da, uz novu strategiju, zaista možete da pronađete ljubav koja vas negde čeka. Posmatrajte to kao novo poglavlje u svom životu. 

Pored toga, stručnjaci kažu da je važno da budete proaktivni, pozitivni i strpljivi u pokušajima da nađete svoju ljubav, ali je važno i da utvrdite šta tačno želite.

"Posvetite vreme tome da shvatite šta tačno tražite i ne dovolite da vam društvo i okolina određuju šta bi trebalo da želite“, savetuje Arlin Vaskez. Jer, kada znate šta želite, to je već „pola posla“, pošto ne gubite vreme na potencijalne partnere koji vam ne odgovaraju.

Koliko god da fizički izgled definitivno nije najvažniji niti presudan, Marina Margulis savetuje da razmislite da li biste se zabavljali sa sobom.

"Znam da se to ljudima ne dopada, ali činjenica je da privlačnosti ima ili nema u prvih 30 sekundi upoznavanja. Fizički izgled nije presudan, ali da bi neko želeo da vas dublje upozna, prvo morate da prođete taj prvi, 'fizički test', odnosno da se nekome fizički dopadnete. Dakle, kada idete na sastanak, pokažite svoje najbolje izdanje", savetuje ona.

Pegi Volman savetuje i da dobro razmislite o svojoj prošlosti, tj. prošlim vezama, ali da se ne "zaglavite" u njima.

"Razmislite u čemu ste pogrešili, šta bi moglo drugačije ovog puta. Nije loše ni da sa bivšima iskreno razgovarate o njihovom mišljenju o vama. Tako ćete znati šta biste eventualno mogli da promenite".

Ukoliko želite da pronađete čoveka svog života, a to vam još uvek nije pošlo za rukom, poslušajte ove savete, nemate šta da izgubite.

Tagovi:

Ostale vijesti