• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo komplikuje stvari: Švajcarci odoleli Brazilu!

Autor mondo.rs

Vrhunsko drugo poluvreme "sajdžija" u kom su fantastično parirali Brazilu i uspeli da "ponište" maestralan gol Kutinja. Srbija ostaje lider grupe posle 1. kola, ali sada je jasno - moramo da pobedimo Švajcarsku!

Još jedan favorit koji nije pobedio na startu Mundijala!

Brazilci su napadali gotovo čitav meč u Rostovu protiv uporne Švajcarske, a jedna od retkih situacija u kojoj su bili opasni po gol Alisona - ispostavila se kao i dovoljna za njih i za bod u 1. kolu Mundijala u Rusiji.

Stiven Cuber je nadvisio igrače Brazila, malo i odgurnuo Mirandu, za pogodak u 50. minutu, a pre toga je Kutinjo napravio majstoriju u 20. i "kiflom" savladao odličnog Zomera.

Srbija posle prvih mečeva u grupi "E" ostaje lider sa tri boda, ali ovo komplikuje stvari pošto naši direktni konkurenti za prolazak dalje imaju po jedan. U narednom kolu igramo protiv Švajcarske i sada je jasno da bi tri boda sigurno značila i prolazak dalje, ali bi remi mogao da donese veliki broj komplikacija do kraja grupne faze.

Brazil - Švajcarska 1:1 (1:0)

Srbija je zadala ritam, a sada da vidimo njih!

Prvi favorit Svetskog prvenstva, ekipa Brazila, i na terenu želi da pokaže ono što već svi mesecima unazad pričaju; da su ozbiljna ekipa, moćna, i da su zaboravili na debakl od pre četiri godine na njihovom tlu.

Tite je posložio tim, Nejmar se oporavio, a protiv Švajcaraca će u Rostovu želeti da nastave neverovatni niz bez poraza koji traje od 2016. godine i meča sa Peruom.

Švajcarci sa druge strane imaju takođe neverovatan niz. Od eliminacije na EURO2016, posle penala, pretrpeli su samo jedan poraz, u poslednjem kolu kvalifikacija za SP od Portugala, a odlikuje ih iskustvo i već uhodan sistem Vladimira Petkovića.

Problem su do sada bili golovi, a videćemo kako će se, i koliko, snaći Šaćiri i Seferović protiv odbrane Brazila.

BRAZIL: Alison - Danilo, Silva, Miranda, Marselo - Kazemiro (od 60. Fernandinjo), Paulinjo (od 65. Augusto), Kutinjo - Vilijan, Nejmar i Žesus (od 79. Žesus).

ŠVAJCARSKA: Zomer - Lihtštajner (od 86. Lang), Šer, Akanži, Rodrigez - Džaka, Behrami (od 67. Zakarija), Cuber, Džemaili, Šaćiri - Seferović (od 80. Embolo).

Meč sudi meksički arbitar Sezar Arturo Ramos.

IZ MINUTA U MINUT:

90+6' - KRAJ! 1:1!

90+5' - Kako se brani Švajcarska!

Šer bloira pokušaj Firmina sa pet metara posle prekida Nejmara.

90+1' - Miranda!

Uh, još jedna velika šansa... Prihvatio je štoper Brazila loptu posle kornera na ivici kaznenog, imao drop-kik, ali ide i to malo pored gola.

90' - Opet Zomer!

Sjajan prekid Nejmara, Firmino sa pet metara sam kao duh, ali Zomer brani u padu... Ne uspeva ni Fernandinjo, nije mu se dobro odbila lopta.

88' -
Zomer na mestu. Velika šansa za Nejmara posle centaršuta sa desne strane... Utrčao je iz drugog plana, šutirao sa zemlje, ali odličan je golman Švajcarske danas. I ovo je uspeo da uhvati bez problema.

82' - Odmah Firmino u šansi posle greške, možda prve koju je napravio Akanži, ali prejako je raspalio iz nemoguće situacije. Llihštajner ne može više, menja ga Lang.

79' -
Poslednja izmena u Brazilu - Firmino umesto Žesusa. Embolo u Švajcarskoj umesto Seferovića.

74' - Sporna situacija!

Vukli su se Akanži i Žesus, bilo je kontakta, ali je utisak da je potom napadač Sitija naivno pao. Meksikanac je zastao, pa odlučio da se nastavi igra. Nema penala.

72' -
Džemaili "tuče" posle duge akcije - pravo u Alisona.


70' - Kutinjo! Uh…

Sjajan pas Nejmara sada sa desnog krila ka levom, Kutinjo prijemom već vara Lihštajnera, pa desnom šutira - neprecizno. Prešla mu je lopta preko noge... Denis Zakarija na terenu umesto Behramija koji se žalio na povredu, a ima i karton.

65' -
Fabijan Šer vuče Nejmara i svesno dobija žuti karton. Na terenu i Renato Augusto, umesto Paulinja. Behrami dobija žuti karton, treći igrač Švajcarske koji ga je zaradio zbog udaranja Nejmara.

60' -
Fernandinjo umesto Kazemira, Tite ne rizikuje crveni karton svog defanzivnog veznog.

57' - Kutinjo, Kutinjo, Nejmar!

Kreću Brazilci po gol. Dva uzastopna šuta Kutinja sa ivice kaznenog su izblokirana, pa Nejmar pored gola sa manje udaljenosti...

50' - GOL! CUBER! 1:1!

Uspavan početak Švajcarske i izjednačenje.

Dobar korner sa desne strane Šaćirija, Cuber je odgurnuo malo s leđa Mirandu, izborio sebi savršenu šansu, i pogodio pored Alisona. Nije se pomerio golman Brazila... Signaliziraju Vilijan i Miranda da je bilo guranja, ali Meksikanac ni da čuje.


47' -
Kazemiro ništa ne prepušta slučaju, start posle greške Vilijana i žuti karton.

45+2' - Silva!

Opasan Brazil i posle prekida. Izašao je Silva na prvu stativu, pobegao je Lihtšajneru, a onda i odlično zahvatio loptu. Ide to malo preko Zomera... Bila je to i poslednja šansa u prvom poluvremenu koje je obeležio Brazil i "kifla" Kutinja. Švajcarci prilično neubedljivi.

40' -
Pokušavaju Švajcarci u finišu poluvremena, pa nakon prilično smotanog poteza Seferovića - tuče Džemaili. Pravo u glavu Tijaga Silve što ga je uzdrmalo...

30' -
Blagi pad tempa od gola, a onda novi oštar start Švajcaraca. Sada je Lihtštajner povukao za rame Nejmara u prodoru i zasluženo dobio žuti karton.

20' - GOL! 1:0! KUTINJO!

Kada se Kutinjo na dvadeset metara namesti na desnu - to je pola gola!

Veliki pritisak Brazila se isplatio golom sa distance i novom majstorijom Filipea Kutinja koji na je na ove golove navikao u Liverpulu, malo manje u Barseloni. "Bežala" je lopta od Zomera, pogodila stativu, pa ušla u mrežu. 

Bio je prosto nemoćan...


11' - Paulinjo!

I zato je toliko važan za Brazil... Sjajna saradnja Nejmara i Kutinja, greška Šera na pet metara, natrčava odlični Paulinjo, ali loše je zahvatio loptu. Ide to čak i pored gola. Najveća šansa do sada. Na usporenom snimku vidimo da je Zomer zakačio loptu...

3' -
Lep napad preko Šaćirija po desnoj strani, lepo je ispratio akciju Džemaili, ubacio se između štopera, ali kolenom zahvata loptu.

1'
- Meč je počeo.

- Intoniraju se himne, meč počinje za koji minut...

GRUPA E:

Kostarika - Srbija 0:1 (0:0)
/Kolarov 56/

Brazil - Švajcarska (u toku)

TABELA: Srbija 3, Kostarika 0, Brazil -, Švajcarska -.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC