Vanredno u Vukosavlju, poplavljene kuće

Autor:

Na području Vukosavlja poplavljeno je 17 kuća i više pomoćnih objekata, oštećeni su putevi i uništeni poljoprivredni usjevi kada se usljed nevremena izlila rječica Gnionica

0
A- A A+

studenti, poplava, studentski dom Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

"Štab Civilne zaštite danas je uveo vanredno stanje u mjesnim zajednicama Gnionica, Pećnik, Vukosavlje i Jakeš, te formirao Komisiju za procjenu štete nastale na objektima i poljoprivrednim usjevima usljed noćašnjeg nevremena", potvrdio je Srni zamjenik načelnika opštine Dejan Jović.

On je naveo da je nevrijeme počelo sinoć oko 20.00 časova, te da je nakon jednog časa nabujala riječica Gnionica prešla nasip u izbjegličkom naselju Faza dva u mjesnoj zajednici Vukosavlje.

Jović je rekao da je pola časa poslije ponoći Civilna zaštita intervenisala i mehanizacijom podigla nasip, te spriječila dalje plavljenje naselja sa oko 400 kuća.

Prema Jovićevim riječima, tokom dana su mještani i Civilna zaštita radili na otklanjanju štete u domaćinstvima, a za saobraćaj su osposobljeni i putevi zahvaćeni nevremenom.

Jović je naglasio da će opštinu Vukosavlje sutra posjetiti direktor Republičke uprave Civilne zaštite Mile Međed, koji je najavio pomoć u sanaciji šteta na infrastrukturi.

Ostale vijesti