• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDIJAL (5. dan): "Bušan" Panamski kanal

Autor mondo.ba

Nakon brojnih iznenađenja, da li je vrijeme za "normalan" dan na Mundijalu u Rusiji? Novinari MONDO portala smatraju da jeste... Šta vi kažete?

Tokom vikenda na Mundijalu u Rusiji viđeno je nekoliko iznenađenja, a jedno od njih uspio je da "skine" Željko Svitlica, koji se upisao u istoriju MONDO tipovanja, tako što je postao prvi prognozer sa pogođenim tačnim ishodom meča.

Nakon što je "namirisao" trijumf Maroka protiv Danske, Svitac je perfektno prognozirao ishod meča Brazil - Švajcarska 1:1, te se tako sa tri boda osamostalio na čelu tabele.

Dan nakon trijumfa Srbije nad Kostarikom, petog dana turnira, očekuju nas tri, bar na papiru lagane utakmice za tipovanje.

Pridružite nam se i u komentarima prognozirajte ishode mečeva Švedska - Južna Koreja (14.00), Belgija - Panama (17.00) i Tunis - Engleska (20.00).

Izvor: MONDO

ZORAN PAJČIN

Naravno, ni četvrti dan na Mundijalu nije prošao bez iznenađenja, ali se polako i sigurno penjem i čak sam na tri velika boda. Ipak, ne tako velika i draga kao ona tri iz Samare.

Pogotovo za nas u Srpskoj.

U Moskvi me iznevjerio njemački "matirani avion", ali, ako sam već promašio, draža mi je pobjeda Meksika nego još jedan "zlatni" gol Nijemaca u posljednjim trenucima meča. Brazil ne može da osvoji ako se Nejmar ne ošiša i uozbilji, iako je to lijepo za oko po lijevoj strani sa Kutinjom i Marselom.

Švedska - Južna Koreja 1 (2:0)

Šveđani su u baražu izbacili Italijane na čvrstu igru bez "manekenstva", onako kao Island protiv Argentine. Nisu prgavi, ali udaraju. Na takav fizički pristup Koreja nema odgovor. Da su domaćini, kao 2002. godine, pa i nekako.

Belgija - Panama 1 (6:0)

Ovo će biti onako kao Rusija - Saudijska Arabija, samo još gore. Panama je očajna, ima najstariju ekipu na turniru i "hajlajt" sa ove utakmice će im biti izvođenje himne i hvatanje kadrova po tribinama kao i "izuvanje iz kopački" Azara u 1. minutu utakmice. Dosta za debi na Mundijalu.

Tunis - Engleska 2 (0:3)

Nema nekog "hajpa" oko Engleza čak i i njihova javnost nije tradicionalno nabrijana, a realno nemaju ni tako "zvučnu" ekipu kao na nekoliko prošlih turnira. Navikli smo da "razočaraju" pa i ne očekujemo da se to promijeni i baš bi to mogla biti olakšavajuća okolnost za njih. Tunis mi je najslabija afrička selekcija na prvenstvu i nikad mi neće biti jasno kako su se, pobogu, plasirali, a Obala Slonovače nije. Realno, tri komada Herija Kejna.

NEBOJŠA ŠATARA

Švedska - Južna Koreja X (1:1)

"Tri krune" bez kralja Ibre nemaju šanse da upišu sva tri boda.

Belgija - Panama 1 (5:0)

Po meni su "đavoli" jedan od favorita Mundijala, tako da će početi "petardom".

Tunis - Engleska 2 (0:2)

"Albion" će upisati sigurnu pobjedu, baš zato što od njih niko ništa ne očekuje.

BOJAN JAKOVLJEVIĆ

Švedska - Južna Koreja 1 (1:0)

Švedska se na Mundijal provukla kroz baraž, a bez Zlatana Ibrahimovića nije to ona ista selekcija. Ipak, u dvomeču sa Italijanima pokazali su da mogu igrati čvrsto, prije svega u odbrani, tako da mislim mogu sačuvati mrežu protiv Južne Koreje. S druge strane, vjerujem da napad može "uvaljati" bar jedan.

Belgija - Panama 1 (4:0)

Panama kao debitant nema šta tražiti u duelu sa Belgijom, koja "puca" na najviši plasman. Iako smo prethodnih dana vidjeli brojna iznenađenja, sumnjam da je to na ovom meču moguće i sve osim ubjedljive pobjede "đavola" bilo bi razno senzaciji. Pitanje je samo koliko puta će simaptični Panamci vaditi loptu iz svog "kanala".

Tunis - Engleska 2 (0:2)

Englezi sa podmlađenim sastavom dočekali su Mundijal u Rusiji, bez prevelikih očekivanja, a već dugo ništa nisu napravili na prvenstvima svijeta. Teško je prognozirati jačinu engleske selekcije, ali za Tunis su "svemirski brod". Lagana i sigurna pobjeda "Albiona" za početak, bez primljenog gola, a za kasnije ćemo vidjeti...

ŽARKO MARKOVIĆ

Švedska - Južna Koreja 1 (2:0)

Serija neočekivanih rezultata danas mora da prestane jer niti su Koreanci jaki kao Švajcarska, Island ili Meksiko, niti je Švedska predvidiva kao Argentina ili nezainteresovana kao Brazil. Švedska ovdje mora tražiti tri boda ako misli u drugi krug, a kad su Azijci u pitanju, vidjeli smo kakva je Saudijska Arabija i kakvi su Iranci. Koreja nije jača od Irana.

Belgija - Panama 1 (4:0)

Ako je iko autsajder na prvenstvu, to je Panama i ovdje bi zaista ne bi smjelo da bude nikakvih problema za Belgijance.

Tunis - Engleska 2 (0:2)

Nikad manja očekivanja od "Albiona" uoči jednog Mundijala što je možda i dobro za tu selekciju, iako je pritisak domaće javnosti i dalje jak. Reprezentacije sa sjevera Afrike nisu se proslavile u uvodnim mečevima, a Egipat i Maroko, realno, imaju jače timove od Tunisa. Ipak, Tunišani će igrati čvrsto i defanzivno pa Englezima neće biti lako da mnogo puta probiju taj blok.

ŽELJKO SVITLICA

Švedska - Južna Koreja 1 (1:0)

Švedska izgleda iskusno, sporo, ali čvrsto. Vjerovano postoji šansa da Koreanci ''razdrmaju'' utakmicu brzinom i napadima, ali vjerovatnija opcija je da ovo bude ''prava prvenstvena'', tvrda utakmica. Šveđani daju gol iz prekida.

Belgija - Panama 1 (3:0)

Belgijanci će sa kormilarom Azarom i kapetanom Lukakuom kroz Panamski kanal protjerati brod u trećoj brzini.

Tunis - Engleska 2 (1:3)

Reprezentacije iz Sjeverne Afrike igraju borbeno i fanatično. Ovo može iznenaditi i namučiti Engleze ili ih konačno razbuditi da vidimo nešto od reprezentacije koju već odavno niko ne svrstava u favorite za naslov na Mundijalu iako igrački spadaju prvu klasu. Možda ovo bude svjetsko prvenstvo na kojem će Engleska pozitivno iznenaditi.

GORAN ARBUTINA

Švedska - Južna Koreja 1 (2:0)

Korejanci su mijenjali dresove na treninzima i prijateljskim utakmicama kako bi sakrili svoju taktiku i zbunili Evropljane koji ne mogu da ih prepoznaju po facama, ali to im neće pomoći. Kad su Šveđani mogli iskulirati Zlatana, mogu i dobiti ovu ne više toliko jaku azijsku reprezentaciju.

Belgija - Panama 1 (4:0)

Panama neće po lijepom pamtiti debi. Biće lak plijen za Belgijance.

Tunis - Engleska 2:1 (1)

Englezi neće iznevjeriti svoje navijače. Opet će zabrljati na velikom takmičenju. Priznajem da prizivam pobjedu Tunisa jer ne volim previše "Gordi Albion", a i zato što želim da se jučerasnja serija iznenađenja nastavi.

SVE O MUNDIJALU 2018

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC