Predstava "Frenki i Džoni" u NPRS

Autor:

Predstava "Frenki i Džoni", u kojoj glavne uloge igraju Sloboda Mićalović i Igor Đorđević, gostuje u nedjelju, 1. jula u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

0
A- A A+

Autor teksta je Terens Mek Neli, a predstava je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta u Beogradu, Beo arta i Narodnog pozorišta Sombor. Režiju potpisuje Tea Puharić.

"Frenki i Džoni je aktuelan i neophodan komad, jer se svi ponašamo kao da smo samim rođenjem toliko emotivno povrijeđeni da bi do kraja života trebalo od nečeg da se branimo sopstvenim iluzijama iza svojih štitova nedodirljivosti, a to neminovno vodi ka praznini.

Ovaj komad govori o skidanju oklopa i gardova. O dozvoljavanju mogućnosti da budemo voljeni. O dozvoljavanju mogućnosti da budemo povrijeđeni. Svi tražimo ljubav, ali da li smo sposobni da volimo?

Ova partija šaha dvoje inteligentnih i atraktivnih, ali emocionalno osakaćenih ljudi, ipak je dirljiva jer oni pristaju da daju šansu vezi koja od starta izgleda osuđena na propast i osvajaju nas idejom da i „autsajderi“ mogu jednostavno uploviti u luku ljubavi. Jer, kao što Džoni kaže: Nikada ne biraš ljubav. Ona bira tebe", zapisala je rediteljka o ovom komadu.

Predstava će biti izvedena na Velikoj sceni NPRS u dva termina sa početkom u 18 i 20 časova. Cijena ulaznice iznosi 10 KM.

Tagovi:

Ostale vijesti