Makedonija: Zapaljen automobil poslanika SDSM-a

Autor:

Automobil poslanika vladajućeg Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Harija Lokveneca je zapaljen, preneli su danas makedonski mediji.

0
A- A A+

ilustracija Foto: MONDO ilustracija

Lokvenec je jedan od poslanika SDSM-a koji je juče prisustvovao potpisivanju dogovora Makedonije i Grčke o rešavanju spora oko imena, čemu se protive makedonski nacionalisti.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije, automobil "mini kuper", vlasništvo oca H. L. (48) iz Prilepa, nepoznata osoba je zapalila sinoć oko 23.00, a požar su izgasili prilepski vatrogasi.

U Skoplju su protivnici dogovora s Grčkom sinoć organizvali nasilne proteste pred Sobranjem Makedonije, tokom kojih je, prema medijima, povređeno devet policajaca i četvoro demonstranata.


Policija je saopštila da je privela 25 učesnika protesta, koji su nasilno pokušali da sruše metalnu zaštitnu ogradu i uđu u zgradu parlamenta.

Demonstranti su na protestima, koji su organizovani preko interneta na poziv navijačke grupe skopskog Vardara "komiti", na policiju bacali kamenje i navijačke baklje. Specijalne jedinice policije su proteste rasturile uz upotrebu suzavca.

Sporazum o promeni imena Makedonije potpisali su juče zvaničnici Atine i Skoplja.

Sporazum su u mestu Psarades na grčkoj obali Prespanskog jezera šefovi diplomatija Grčke i Makedonije Nikos Kocijas i Nikola Dimitrov, u prisustvu premijera Aleksisa Ciprasa i Zorana Zaeva.

Ostale vijesti