• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alonsu nedostoje još samo "Indi 500"

Autor mondo.rs

Prva pobeda španskog vozača, ali Tojote u trci "24 sata Le Mana"

Dvostruki šampion Formule 1 Fernando Alonso pobedio je u trci "24 sata Le Mana", u Tojoti sa dvojicom kolega Sebastijanom Buemijem i Kazukijem Nakadžimom. Oni su zajedno za volanom "tojote TS050 hibrid" prevezli 388 krugova.

Alonsu je ovo bilo da prvi put učestvuje u čuvenoj trci.

Ovom pobedom Alosno je postao jedan od dvojice aktuelnih vozača, uz Huana Pabla Montoju, koji mogu dostići legendarnog Britanca Grejema Hila i osvojiti takozvanu "triplu krunu motosporta". Ovo nezvanično priznanje se osvaja pobedama na "24 sata Le Mana", u trci Formule 1 za Veliku nagradu Monaka, i na Indijanapolisu 500.

Španac je dvostruki pobednik trke u Monaku (2006. i 2007.), a od nedelje je i pobednik u "24 sata Le Mana". Montoji nedostaje upravo "Le Man", jer je 2000. i 2015. pobedio na "Indiju 500", dok je u Kneževini pobedio 2003.

Ovih osam trka su oblikovale moto-sport

Ovo je i prva pobeda Tojote u 20. pokušaju da osvojio čuveno, jednodnevno takmičenje.

Alonsova ekipa je imala više od dva minuta zaostatka za drugom Tojotom (vozili Majk Konvej, Kamui Kobajaši and Hoze Maria Lopez), ali je Španac uspeo to da nadoknadi tokom noći i omogućio Nakadžimi da preuzme vođstvo od Kobajašija, rano jutros.

"Noćas sam se osećao sjajno. Ne znam tačno kako, ali uspeo sam da u pravo vreme 'nateram' gume da rade za nas, uprkos niskoj temperaturi. Naš tempo je bio dobar, a imao sam sreću i u saobraćaju na stazi", naveo je Alonso. Oko 60 fabričkih i privatnih timova takmičilo se u 86. izdanju trke "24 sata Le Mana".

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našoj Facebook stranici – MONDO Automobili.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC