• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iliev za MONDO: Orlovi, bili ste brutalno dobri!

Autor mondo.rs

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev oduševljen igrom Srbije u prvom meču na Mundijalu u Rusiji. "Ne pamtim kad sam se tako oduševio igrom reprezentacije!", kaže on za MONDO.

 Iliev za MONDO: Orlovi, bili ste brutalno dobri! Izvor: MN PRESS

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev ima pune ruke posla (čitaj: ne skida se sa telefona), jer je u jeku prelazni rok, a crno-beli "jure" nekoliko pozicija u timu za koje smatraju da treba da osveže i pojačaju pred novi napad na Ligu Evrope i pokušaj povratka titule prvaka države.

Telefon zvoni, Iliev dobija razne informacije, razni mu se nude, ima tu i razgovora o odlascima igrača. Ali, nađe vremena i da gleda utakmice na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

"Kako da nisam gledao naše?! Utisak mi je fenomenalan, ne pamtim kad sam se tako oduševio igrom reprezentacijom. Dokle mi sećanje doseže, baš ne mogu da se setim tako ozbiljne utakmice, stvarno smo odigrali fenomenalno. Aleksandar Mitrović je bio spektakalaran napred, da je dao gol 'rasturio' bi utakmicu. Sergej Milinković-Savić je top klasa, štoperi su bili neverovatni, kao da igraju zajedno 10 godina, brutalno su odigrali. Aleksandar Kolarov i Bane Ivanović - neću da trošim reči. Stojke (Vladimir Stojković) je ulivao sigurnost, bio je miran... Ponosan sam na njega. Ma, svi su bili fenomenalni", rekao nam je danas Iliev, dan nakon pobede Srbije nad Kostarikom 1:0

Jedan od onih koji je potpuno skrenuo pažnju na sebe je 20-godišnji Nikola "Bleki" MIlenković, momak koji je prošle godine iz Partizana otišao u Fiorentinu. Odigrao je toliko ozbiljno na mestu štopera, da je teško poverovati da ima tek 20 godina. A ima!

Pitali smo Ilieva da li mu je žao što Milenković nije ostao još sezonu u Partizanu, jer bi mu sada cena bila mnogo veća nego onih 5,1 milion evra za koliko je prodat Fiorentini.

"Ne, jer da je ostao pitanje je šta bi se dešavalo. To je laički gledano, nije za ozbiljnu analizu. On je morao da prođe stepenice u karijeri da bi došao do ovog nivoa. Pitanje je da li bi iz Partizana dospeo u A tim reprezentacije", rekao je Iliev.

Nekadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore po vokaciji je bio napadač. Pitali smo ga šta je Mitrović trebalo da uradi u onoj situaciji "jedan na jedan" sa Kejlorom Navasom, odnosno gde je napravio pogrešan korak?

Situacija koja je izgledala lagana za egzekuciju. Naravno, nama koji smo gledali utakmicu i koji nismo bili pred golmanom koji brani za Real Madrid.

"Nama usporenom snimku deluje da Navas pada, a Mitar je pred šut je morao da spusti glavu. Mitar je sve vrhunski uradio - pobegao, primio loptu, otvorio, ali Navas je jedan od najboljih golmana na svetu, top nivo, poznat je neko ko ima sjajne reflekse, ko deluje brzo. To su detalji, lopta ga je pogodila, a mogla je da nekako i uđe, da ode i ispod njega. Dešava se...", kaže Iliev.

Mitar - kralj duela: Tako MORA da se igra fudbal!

Pitali smo Ilieva iz za utakmicu Švajcarska - Brazil (1:1) i odmah nas je prekinuo:

"Uh, to me mnogo iznerviralo! Koliko sam se radovao tokom dana, toliko sam bio razočaran time, nervozan sam otišao da spavam, verujte mi. Očekivao sam kanonadu Brazila, pomislio sam da će da bude tri, četiri komada u mreži Švajcaraca... Tako bi nam se otvorila situacija da nam i remi odgovara", rekao je Iliev.

Na našu konstataciju da mi stalno nešto kalkulišemo, Iliev je uzvratio:

"Ma, ne volim ni ja špekulacije. Daj da pobedimo Švajcarsku, verujem u to. Ali, svakako bi bilo bolje da su Švajcarci izgubili. Jedno je kad igraš sa ekipom koja je sa Brazilom odigrala 1:1, a drugo ako igraš protiv nekoga ko je ubedljivo izgubio. Koliko god da smo mi puni samopuzdanja, sad su i oni", kaže Iliev.

Upitan da li bi on napao Švajcarce ili ih "čekao", Iliev odgovara:

"Ja nisam trener, a poznato je da smo svi ovde selektori... Pokazalo da je Mladen Krstajić našao čarobnu formulu za prvi meč i zato ne bih da mi pametujemo, već da se prepustimo i dozvolimo i njemu i stručnom štabu da u miru spremaju utakmicu. Ono što jeste bitno to je da vidimo zalog za budućnost, vidimo na svim pozicijama toliko kvalitetnih mladih igrača i da srpski fudbal može mnogo da dobije", rekao je Iliev.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC