Vukosavlje: Šteta od poplava preko milion KM

Autor:

Nevrijeme koje je prije dva dana zahvatilo opštinu Vukosavlje pričinilo je ogromnu štete na putnoj infrastrukturi, stambenim i pomoćnim objektima, te poljoprivrednim usjevima

0
A- A A+

Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Mile Međed rekao je danas da je upućen jedan mašinski tim ove uprave u opštinu Vukosavlje koji će narednih dana raditi na sanaciji infrastrukture oštećene u nevremenu koje je prije dva dana pogodilo ovu lokalnu zajednicu.
Međed je danas sa načelnikom opštine Vukosavlje Borislavom Rakićem obiša mjesne zajednice koje su najviše pogođene nevremenom i razgovarali o prioritetnim mjerama na sanaciji štete.

"Uvjerio sam se da je situacija bila izuzetno teška i da je neophodna pomoć ljudima čiji su stambeni objekti bili zaplavljeni", rekao je Međed novinarima.

On je istakao da će nakon sagledavanja stanja obavijestiti Vladu Repbulike Srpske o neophodnim mjerama pomoći ovoj izrazito nerazvijenoj opštini.

Rakić je naglasio da je nevrijeme zahvatilo pola teritorije opštine, pričinivši ogromne štete na putnoj infrastrukturi, stambenim i pomoćnimm objektima, te poljoprivrednim usjevima.

"U ovom momentu, iako nemamo konačnu procjenu Opštinske komisije, mogu reći da će šteta biti više od milion maraka", izjavio je Rakić.

On je podsjetio da je u nevremenu zaplavljeno 17 kuća, presječene su komunikacije do 50 domaćinstava, te da je načinjena ogromna šteta na poljoprivrednim usjevima i zaštitnnom nasipu koji od voda rječice Gnionica u naselju Vukosavlje štiti 450 domaćinstava.

Rakić je rekao da lokalna uprava ne može sanirati štetu bez pomoći Vlade Republike Srpske.

Zbog teškog stanja i dalje su na snazi vanredne mjere u mjesnim zajednicama Jošava, Pećnik, Vukosavlje i u Gnionici gdje su se Rakić i Međed sa saradnicima uvjerili u posljedice nevremena.

Ostale vijesti