• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hari Kejn je heroj Engleske!

Autor mondo.rs

Engleska golom Harija Kejna u sudijskoj nadoknadi pobedila Tunis 2:1, u drugom meču prvog kola grupe G na Svetskom prvenstvu u Rusiji -

Pakao je prošla Engleska kroz Volgograd…

U počeku je delovalo da će "gordi Albion" do vrha napuniti mrežu Tunisa, a na kraju je jedva, tek u sidijskoj nadokandi drugog poluvremena, iščupao pobedu i stao uz rame Belgiji, koja je ranije u ponedeljak ubedljivo savladala Panamu.

Engleska – Tunis 2:1 (1:1)!

Motivisano, vrlo raspoloženo i pre svega snažno su izabranici Gereta Sautgejta započeli takmičenje na 21. Mundijalu u Rusiji. Ređale su se šanse u prvih desetak minuta, ali i veliki promašaji. Ipak, spasa od Harija Kejna za odbranu Tunisa nije bilo.

Kapiten je odigrao kapitenski i sa dva postignuta gola poveo Ostrvljane ka osmini finala. Bio je najbolji igrač Engleske, bio je prva figura susreta. Engleska definitivno konačno ima pravog vođu, spremnog da "krstaše" povede do najvećih visina. O tome svedoči i njegov učinak na poslednjih osam utakmica – 10 golova!

Prvi na meču protiv Afrikanaca je postigao u 11. minutu. Doduše, imao je i sreće, ali je ključni bio osećaj za gol. Posle maestralne intervencije Mueza Hasena, koji je "skinuo" udarac glavom Džona Stonsa, lopta se odbila do napadača Totenhema, koji je rutinski pogodio mrežu.

Džesi Lingard i Rahim Sterling su se propisno ispromašivali, a Stons je pored propuštene prilike da on postane strelac prvog pogotka neposredno pre "upisa" Kejna, imao još jednu idealnu šansu, ali je sa pet metara od gola Tunisa promašio čitav fudbal.

Kajl Voker je u 33. minutu napravio neverovatnu glupost. Bio je to napad Tunisa koji nije obećavao. "Sveća" je padala u kazneni prostor kada je igrač Mančester sitija laktom udario Anisa Badrija, a arbitar iz Kolumbije Vilmar Ronald bez mnogo razmišljanja pokazao na "kreč". Siguran sa 11 metara u 35. minutu bio je Ferdžani Sasi.

Tunis je u 14. minutu doživeo veliki peh, jer je odlični golman Hasen zbog povrede ramena morao da napusti teren.

Afrikanci su uspevali u drugom delu da zaustave napade Engleza i vrlo uspešno su "gušili" svaki njihov pokušaj da pritisnu i izazovu poniku u odbrani Tunisa. Sve do 91. minuta… Posle gužve, lopta je iz kornera nekako stigla na "drugu stativu", gde je spreman bio Kejn. Engleska je pobedila 2:1 i mnogo opuštenija čeka duel sa Panamom 24. juna.


GRUPA G

Belgija - Panama 3:0 (0:0)
/Mertens 47, Lukaku 69, 75/

Tunis – Engleska 1:2 (1:1)
/Sasi 35p - Kejn 11, 90+1/


TABELA: Belgija 3, Engleska 3, Tunis 0, Panama 0.

Stadion: Volgograd Arena (45.568)
Sudija: Vilmar Roland (Kolumbija)

TUNIS: Hasen (Od 15. Ben Mustafa) - Bron, S. Ben Jusef, Ali Malul, Merija - Škiri, Badri, Sasi - F. Ben Jusef, Hazri (Od 85. Kalifa), Sliti (Od 73. Ben Amor).

ENGLESKA: Pikford - Voker, Stons, Megvajer – Henderson - Tripijer, Dele Ali (Od 80. Loftus Čik), Lingard (Od 90+2 Dajer), Jang - Sterling (Od 68. Rašford), Kejn.


IZ MINUTA...

GOOOL!

90+1' Sve je mirisalo na remi, IPAK! Hari kejn je opet bio na pravom mestu posle kornera, lopta se odbila do njega na drugoj stativi. Bio je sam, ali opet teška pozicija, međutim sjajni napadač Totenhema je majstoriski reagovao i glavom poslao loptu između stative i Mustafe. Njegov deseti gol za Englesku na poslednjih osam golova!

79' Imali su Ostrvljani šansu iz "slobodnjaka". Jang je tukao sa 18-19 metara preko "živog zida" i prečke. Sve je manje vremena...

75' Delovalo je po početku meča da će Engleska napuniti mrežu Tunisa i stati uz rame ubedljivoj Belgiji na čelu tabele. Ali, 15 minuta pre kraja, Englezi napadaju, ali bez rezultata. Tunis se znalački brani, sjajan blok, zatvoreni su prilazi golu. Izgleda da će ih skupo koštati silni promašaji iz prvog poluvremena.

60' Igra se 15 minuta u drugom poluvremenu, Englezi napadaju, ali se Tunišani odlično brane.

- Nastavljena je utakmica, Engleska je odlična, ali ni Tunis nije loš. Dobar fudbal gledamo u Volgogradu.

Završeno je prvo poluvreme!

43' STATIVA! Nemaju sreće Englezi, Lingard je imao još jednu veliku šansu, ali se ovaj put isprečila stativa. Ostaje 1:1.

39' Neverovatno šta Engelzi nisu pretvorili u novo vođstvo. Ogromna gužva u kojoj je Stons ostao sam na pet metara od gola, ali je promašio fudbal. Sreća za Tunis.

GOOOL!

35' Berdžani Sasi je neumoljiv. Vrlo precizan udarac, Džordan Pikford je zakačio loptu, ali je ona išla uz samu stativu. Tunis je izjednačio!!!


PENAL!

33' Kajl Voker je laktom udario badrija, a sudija Ronald pokazao na kreč. Nema dileme, bio je u pravu!

24' ŠANSA! I opet za Engleze... Lingard je imao dobru poziciju i idealnu loptu, ali, deluje, kao da ga je ona iznenadila, pošto ju je očajno zahvatio, pa nije uspeo da sa sedam-osam metara pogodi okvir gola. Štaviše, baš je bio neprecizan i traljav šut.

14' Muez Hasan, odlični golman Tunisa, ne može da nastavi meč. Povredio je rame i suznih očiju napušta
 teren i mesto ustupa Benu Mustafi. Veliki peh za Tunis.

GOOOL!

11' Očekivano! Džon Stons je strašno tukao glavom, Hasen je sjajno odbranio, ali je odbio loptu do Harija Kejna, koji je poklon od golmana Tunisa spremno dočekao i spremio ga u mrežu Afrikanaca. Zasluženo!


4' Džesi Lingard je iz ofsajda (nije dosuđen) ušao u šansu, a onda je s levog krila ubacio loptu po zemlji u sredinu, na "drugoj stativi" bio je Rahim Sterling i ispred sebe nije imao nikoga, prazan nezaštićen gol, ali je očajno reagovao, pokušao je da primi loptu i ona je napustila igralište. Obrukao se Sterling.

2' Engleska je odmah na početku utakmice imala priliku da povede i to iz dva pokušaja. Ali, nema promene rezultata. Strahovit pritisak Ostrvljana od prvog minuta meča u Volgogradu.

- Počela je utakmica...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC