Tramp osniva svemirsku vojsku!?

Autor:

Američki predsjednik Donald Tramp rekao je danas da će narediti stvaranje novog roda vojske, koji će utabati put za dominaciju Amerike u svemiru.

1
A- A A+

"Nije dovoljno samo da postoji američko prisustvo u svemiru. Moramo imati američku dominaciju u svemiru. Imaćemo vazduhoplovstvo i imaćemo 'svemirsku silu'. Različite, ali jednake. Biće to nešto. Jako važno", rekao je Tramp, prenosi Rojters.

Tramp je naglasio da će SAD biti lideri u svemiru, dodajući da je svemir pitanje nacionalne bezbjednosti i da ne želi da Rusija, Kina i drugi prestignu SAD, navodi AP.

Ovo su, kako navodi Rojters, prvi koraci u povećanju američkog istraživanja svemira. Planirano je da se sljedeće godine na Mjesec pošalju robotizovani istraživači, kako bi ispitali teren za povratak astronauta, saopštio je jedan zvaničnik NASA.

Bivši predsjednik SAD Džordž Buš mlađi rekao je 2004. godine da će se ljudi vratiti na Mjesec do 2020. godine. Njegov nasljednik, bivši američki predsjednik Barak Obama rekao je da će SAD poslati ljude na Mars do 2030. godine.

Ostale vijesti