• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turska tvrdi: Otac Enesa Kantera je terorista

Autor mondo.rs

Agencija Anadolija je navela da je završena istraga oko Mehmeda Kantera i da će tužioci na sudu tražiti da se on proglasi krivim i osudi na zatvorsku kaznu od pet do deset godina.

 Turska tvrdi: Otac Enesa Kantera je terorista Izvor: MN PRESS

Sud u Turskoj podigao je optužnicu protiv oca košarkaša NBA Enesa Kantera u kojoj se stariji Kanter optužuje da je član terorističke grupe, javila je turska novinska agencija Anadolija.

Anadolija je navela da je završena istraga oko Mehmeda Kantera i da će tužioci na sudu tražiti da se on proglasi krivim i osudi na zatvorsku kaznu od pet do deset godina.

Nije navedeno kada će suđenje u zapadnoj provinciji Tekirdag početi.

Anadolija javlja da je stariji Kanter, profesor, optužen da je kontaktirao oko 120 osumnjičenih s navodnim vezama s propovednikom Fetulahom Gulenom. On je izbačen iz javne službe posle neuspelog puča, i bio pet dana u pritvoru prošlog leta.

Enes Kanter, igrač Njujork Niksa, pristalica je turskog propovednika Fetulaha Gulena koji živi u izgnanstvu u SAD i koga turska vlada optužuje da je organizovao propali puč 2016. godine. Gulen demantuje te optužbe.

Enes Kanter je u maju prošle godine zadržan u Rumuniji jer mu je Turska suspendovala pasoš, ali se vratio u SAD zahvaljujući intervenciji američkih zvaničnika. On je nakon toga predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana nazvao "Hitlerom našeg doba".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC