Oblačno i hladnije nego juče, popodne kiša

Autor:

U cijeloj BiH danas će biti promjenljivo oblačno uz povremenu kišu, popodne uz lokalno jače pljuskove sa grmljavinom.

0
A- A A+
vrbas, kupanje Foto: Mondo/Dušan Volaš

Jači i češći pljuskovi očekuju se na sjeveru i sjeveroistoku uz mjestimično obilnije padavine prema večeri.

Na jugu će biti sunčanije, uz rjeđu pojavu pljuskova, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab i umjeren, sjevernih smjerova, na planinama ponegdje pojačan.

Najviša temperatura vazduha biće od 21 do 26, na jugu do 30, u višim predelima od 17 stepeni.


STANJE NA PUTEVIMA

Na većini putnih pravaca kolovozi su mjestimično mokri i klizavi, a u kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično je smanjena vidljivost zbog jutarnje magle.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz, pa je poseban oprez potreban na pravcima Karanovac-Kneževo-Turbe, Banjaluka-Crna Rijeka, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Saobraćaj se zbog deminiranja terena na radilištu "Klakar Donji 9" i "Klakar Donji 13" na području Doboja, na magistralnom putu Brod-Odžak, odvija u intervalima 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja vozila.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, zbog većeg odrona, saobraćaj se još odvija usporeno, po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila.

klašnice Foto: MONDO/Dušan Volaš

U mjestu Hrvaćani na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na privremenu obilaznicu, zbog izgradnje auto-puta.

Zbog priprema za rehabilitaciju dionice magistralnog puta Modriča- entitetska granica /Karuše/ i dionice magistralnog puta Derventa /Žirovina/-Šešlije saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom ne duže od 15 minuta.

Na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, biće izmijenjen režim saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj do 30. septembra.

Na regionalnom putu R-473 Teslić dva-Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, te na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, dok se saobraćaj odvija usporeno na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, lokalitet Srpskih Toplica.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Ostale vijesti