Mogu Čelik i Sloboda, što ne bi mogao i Borac?

Autor:

Tačno u podne, kao u čuvenom vesternu počinje sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koja će odrediti konačnu sudbinu banjalučkog Borca.

Mogu Čelik i Sloboda, što ne bi mogao i Borac? Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

Banjalučani su zakasnili da riješe dugovanja do Drugostepene komisije FS BiH i nisu dobili licencu za nastup u Premijer ligi BiH u narednoj sezoni, ali su uspjeli da u međuvremenu riješe pitanje FK Džaja i sve što je potrebno da bi im Izvšni odbor izišao u susret.

Slična stvar dogodila se prije nekoliko godina zeničkom Čeliku i tuzlanskoj Slobodi, kojima je FS BiH progledao kroz prste, a da li će tako biti i u slučaju crveno-plavih saznaćemo nakon sjednice.

"EuroBlic" piše u današnjem broju da se "slučaj Borca" uopšte neće naći na dnevnom redu što praktično znači da je Borac otpisan i da će biti "žrtveno jagnje" iako i čelnici Banjalučana snose veliki dio odgovornosti.

U izjavi za "Glas Srpske", potpredsjednik Borca Vico Zeljković je istakao da su u Platonovoj svjesni da su male šanse da dobiju "zeleno svjetlo", ali da ipak vjeruju u čudo.

"Svima je jasno da smo zakasnili, ali ranijih godina na sličan način ostajali su u eliti prvo Čelik, zatim Sloboda, ne vidim zašto ne bi mogao i Borac. Međutim, ako tako i ne bude, odmah ćemo prionuti na posao i početi sa pripremama za prvu ligu Republike Srpske", rekao je Zeljković banjalučkom dnevniku.

Između ostalog je potvrdio da će prozivka igrača od strane trenera Darka Vojvodića biti održana u srijedu kada će biti izložen i plan priprema za narednu sezonu.

Ostale vijesti