Pucnjava u Malmeu - poginula tri muškarca

Autor:

Trojica od šestorice ranjenih muškaraca u pucnjavi u švedskom gradu Malmeu podleglo je povredama, saopštile su jutros vlasti Švedske.

0
A- A A+

Policija je navela da su dvojica muškaraca starih 18 i 29 godina tokom noći podlegli ranama zadobijenim u pucnjavi, a zdavstveni zvaničnici su rekli da je treći muškarac u 30-im godinama takođe preminuo.

Još trojica muškaraca su ranjena u pucnjavi koja se dogodila sinoć, od kojih je jedan teže, rekli su zvaničnici.

Očevici su rekli švedskim medijima da su ti muškarci ranjeni dok su izlazili iz jednog internet-kafea u jugoistočnom delu Malmea.

Prvi izveštaji sa lica mesta govorili su da je neimenovani muškarac otvorio vatru dok su navijači slavili pobedu reprezentacije Švedske nad Južnom Korejom na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji.

Policija je navela da još niko nije uhapšen zbog povezanosti s tom pucnjavom i da policajci tragaju za jednim tamnim vozilom.

Švedski tabloid Aftonbladet" je naveo da su se pucnji čuli blizu policijske stanice tako da su policajci odmah bili na mestu incidenta.

Iako je u švedskoj stopa kriminala relativno slaba siromašni delovi Stokholma, Geteborga i Malmea beleže poslednjih godina rast nasilja koje vlasti pripisuju grupa povezanih s trgovinom drogom i prostitucijom.

Ostale vijesti