• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zeljković za MONDO: Ako neće niko, onda ću ja!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Čekajući konačnu "presudu" na Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, potpredsjednik Borca Vico Zeljković indirektno potvrdio da će biti kandidat za prvog čovjeka banjalučkog kluba na večerašnjoj Skupštini.

 Vico Zeljković, FK Borac, intervju za MONDO Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Odluka bh. fudbalske vlade biće donesena danas, a navijači crveno-plavih se i dalje nadaju pozitivnom odgovoru iz Sarajeva s obzirom da je ne tako davno zenički Čelik i Sloboda iz Tuzla dobila "zeleno svjetlo".

Ipak, potpredsjednik Banjalučana Vico Zeljković je u razgovoru za naš portal potvrdio da je rukovodstvo spremno na bilo kakvu odluku IO FS BiH.

Mogu Čelik i Sloboda, što ne bi mogao i Borac?

"Treba pitati fudbalsku vladu u Sarajevu zbog čega postoje dvostruki aršini jer je činjenica da su Čelik i Sloboda opstali u sličnim situacijama. Gledano je ranije i Borcu kroz prste, niko to ne spori. Činjenica je takođe da nismo na vrijeme ispunili uslove na Prvostepenoj i Drugostepenoj komisiji, ali to su bili višedecenijski problemi koje smo uspješno riješili s malim zakašnjenjem", rekao je Zeljković.

DA LI ĆE BITI DVOSTRUKI ARŠINI?

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Prema njegovim riječima, problemi sa Fudbalskim klubom Džaja su uspješno rješeni kao i druge stavke koje su "kočile" dobijanje licence.

"Pozvali smo se na Zakon o zakonitosti, sve ove stvari koje su nas kočile takođe smo poslali. Svi uslovi su se stekli da nas fudbalska vlada ostavi u eliti, gdje smo i zaslužili na zelenom terenu da ostanemo. Ne znam šta će se desiti, kakva će biti odluka, ali u svakom slučaju, mi smo uradili šta smo mogli. Imali smo sastanak i sa Fudbalskim savezom Republike Srpske i smatramo da će nas oni podržati. Potrebno je 12 glasova da bude pozitivan ishod. Da je normalno stanje u državi, trebalo bi da bude OK. Bez obzira na ishod, imamo plan u oba slučaja".

Kasnije večeras od 19 časova u Trofejnoj sali banjalučkog Gradskog stadiona biće održana i nova sjednice Skupštine Borca, koja će raspravljati, između ostalog, i o imenovanju novog predsjednika s obzirom da je Branko Kovačević ponudio ostavku na tu funkciju.

"Još nije stigla nijedna kandidatura za predsjednika, postoji mogućnost do samog početka Skupštine da to neko učini. Ukoliko se to ne desi, mi ne možemo dozvoliti da Borac stane i nastavićemo da se borimo. Pokušamo da izvedemo klub na pravi put", izjavio je Zeljković i nastavio:

AKO NIKO OZBILJAN NE BUDE KANDIDAT, ONDA ĆU JA

"Ako se ne pojavi neko sa konkretnim planom za ozdravljenje i ciljevima, onda ćemo vjerovatno da rotiramo neka mjesta. Vidjećemo još. Ako ne bude neka druga ozbiljna kandidatura, onda ćemo ići tako da ja idem za kandidata jer smo već napravili planove šta i kako dalje kad je riječ o ozdravljenju kluba. Dakle, nije samo da se neko pojavi formalno, već da podnese ozbiljnu kandidaturu. Na kraju krajeva, Skupština će da donese odluku. Mi imamo plan i ideju kako Borac treba da izgleda. Ne smijemo da dopustimo gašenje, stečaj niti fuziju niti bilo šta slično. To je nedopustivo. Prethodne sedmice smo danonoćno radili da riješimo pitanje ostalih dugovanja. Čak se sad dosta povjerilaca sami javljaju i spremni su za dogovore. To trebamo iskoristiti da ozdravimo Borac, a to znači da se vratimo u Premijer ligu BiH bez dugova, pod uslovom da IO FS BiH ne odluči u našu korist".

Prozivka u srijedu, Vojvodić ostaje

"Trener Darko Vojvodić ostaje na klupi bez obzira da li će Borac igrati Premijer ligu ili Prvu ligu RS. Dogovor je napravljen i tu nema dileme. Sportski direktor ostaje Marko Maksimović. Nismo još stigli kompletirati stručni štab. U prvom planu bi Vojvodićevi pomoćnici mogli da postanu Oliver Jandrić i Damir Špica. Sutra je okupljanje i tu imamo problema sa rješavamo jer smo ostali dužni igračima, opet zbog te prošlosti i dugovanja iz prošlosti, koje smo morali da servisiramo".

Zeljković je naglasio da bez obzira gdje će crveno-plavi se takmičiti naredne sezone, ključno pitanje su i dalje dugovanja Borca.

"Sve dok sve ne očistimo i dođemo do pozitivne nule, ostalo je puko preživljavanje. U ovoj pauzi smo radili bez prestanka da pronađemo modus kako da ta pitanja i dugove, koji se gomilaju 20 godina, riješimo. To naravno nije lako, ali pokušaćemo i optimisti smo".

Prema njegovim riječima, aktuelno rukovodstvo je barem stiglo do konačnih brojeva koje Banjalučani duguju.

"Dugovanja se napokon znaju. Radili smo analize, bilo je dosta skrivenih dokumenata, koje smo iskopali u posljednjih pola godine. Vrtimo se oko 2.1 miliona maraka duga što se tiče povjerilaca, a bez duga za struju i vodu. Plan za Elektro je već urađen, odnosno medijacija. Dug je 1.2 miliona s kamatama, a dužni smo suštinski oko 600.000 KM. To samo govori da se struja nije plaćala dvije decenije odnosno zahvaljujući nemarnosti vođenja kluba u prošlosti. Imamo i mi svoje greške, koje nećemo ponavljati, jer smo naučili lekciju. Medijacija će biti urađena i za vodu".

...
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

DA LI ĆE NEKO ODGOVARATI ZA DUGOVE BORCA?

Potpredsjednik crveno-plavih je mišljenja da je u protekle dvije godine, otkako je aktuelna garnitura na vlasti na Gradskoj stadionu, napravljeno mnogo pozitivnih i velikih stvari.

"U protekle dvije godine osnovni cilj je bio spašavanje Borca, da ne bude ugašen, da ne ode pod stečaj ili fuzionisan. Bili su ogromni problemi, pa nam je osnovna misao bila preživljavanje kluba. I u tome smo uspjeli. Predsjednici Dejan Kusturić i Branko Kovačević su doprinijeli tome jer u suprotnom ne bi bilo ničega".

Na naše pitanje, da li će zbog svih tih propusta neko odgovarati pred zakonom, odnosno da li tu ima prostora da se umiješa u Tužilaštvo, Zekljović je rekao:

"Nisam pravnik jer ne znam kako te stvari funkcinišu, ali ono što je do nas, mi ćemo uraditi. Spremićemo sve papire, poredati ih hronološki jer je dosad vladao haos, samo tu smo izgubili više od godinu dana rada. Mnogo stvari je bilo skonjeno, sakriveno pa je isplivalo. Sad konačno znamo sve".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC