• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Milivojević: Sve za pobedu u petak!

Autor mondo.rs

Cela reprezentacija Srbije, ali i cela zemlja jedva čeka petak i meč protiv Švajcarske. Švajcarci skenirani, a u taboru Srbije ne žele da se bave eventualnim provokacijama. "To sa kopačkama je meni smešno", kaže Luka Milivojević.

 Luka Milivojević: Sve za pobedu u petak! Izvor: MN PRESS

Da li će Džerdan Šaćiri, fudbaler rođen na Kosovu, kao i Valon Behrami, takođe rođen na Kosovu i Metohiji, kao i još dvojica švajcarskih reprezentativaca sa albanskim korenima - Granit Džaka i Blerim Džemaili - imati na svojim kopačkama motive koji bi nama mogli da izgledaju kao provokacija, APOLUTNO je nebitno.

Jedino je bitno kako će srpska fudbalska reprezentacija u petak odigrati meč protiv Švajcarske u 2. kolu Svetskog prvenstva u Rusiji i da li ćemo se u petak oko 22 časa radovati prolasku u narednu fazu turnira.

Ipak, sve te priče o Albancima u redovima švajcarskog tima i njihovim idejama da na kopačke stavljaju zastavu Kosova ili Albanije, bile su i tema konferencije za novinare današnje konferencije za novinare u Svetlogorsku.

Vezni fudbaler Srbije i Kristal Palasa Luka Milivojević rekao je na tu temu da se nada da tih vanfudbalskih stvari neće biti, ali i da bi "orlovi" bili "mnogo naivni kada bi na njih nasedali".

"Iskren da budem, meni je to smešno (stavljanje albanskih motiva na kopačke, prim .aut.). Mitar (Aleksandar Mitrović u intervjuu za MONDO) je to lepo rekao - ako su već tolike patriote zašto ne igraju za tu zemlju? To je njihovo, pokušavaju na sve moguće načine... ne znam, vole da se bave provokacijama. Mi ne treba da se obaziremo na to, ne treba da se spuštamo na taj nivo", rekao je Milivojević na tu temu.

Uz odgovor na dodatno pitanje novinara u vezi sa "mogućim provokacijama":

"Ne znam koje su to vanfudbalske stvari koje pominjete. Bili bismo naivni kada bismo nasedali na te provokacije, ako ih bude, a ne verujem da će toga biti. Mi ćemo se truditi da odigramo najbolje što imamo. Mi ćemo da igramo na terenu, a tu je i VAR tehnologija".


Ono što je mnogo važnije od "izgleda", "detalja", "frizura i kopački", svakako jeste - kako pobediti Švajcarsku, tim koji je odoleo Brazilu i neočekivano uzeo bod?

Nesumnjivo je da su Švajcarci izuzetno čvrsta i izuzetno uigrana ekipa.

Prema rečima Ljubiše Rankovića, pomoćnika u stručnom štabu "orlova", odgledali su 10-ak utakmica Švajcarske, igra je potpuno "skenirana".

"Otprilike sve znamo. Naravno da neće biti lako, kvalitetna su, iskusna reprezentacija, dugo su na okupi, ali ja sam optimista. Svakako ćemo ići na pobedu", rekao je Ranković, a Milivojević se nadovezao:

"Spremamo se za utakmicu koja nam sve znači. I mi, kao i oni, želimo da pobedimo i jedva čekam utakmicu u petak. Biće spektakl, očekujte dobru utakmicu, sa mnogo duela. Oni imaju jako dobar tim, igraju u top evropskim klubovima, kvalitetniji su od Kostarike... Zavisiće i od toga kako mi otvorimo utakmicu, kako uđemo u nju. Mislim da smo mi opasniji u prekidima od njih, jer imamo više igrače".

Upitan da eventualno uporedi igranje u Kristal Palasu u jednoj od najjačih liga na svetu i turnira u Rusiji, Milivojević je rekao:

"To ne može da se poredi. Ovde igram za svoju zemlju, odgovornost je ogromna, nemamo pravo na grešku, cela zemlja gleda u nas. I ulog je veći. Tamo imaš 38 utakmica".

"Iskren da budem, nisam očekivao da će izvući remi sa Brazilom, čime su potvrdili da nas čeka težak posao. Nije nas to poremetilo, ništa nam to ne menja - mi idemo da ih dobijemo u petak" - Luka Milivojević.

Kao igrač Palasa Milivojević je imao prilike da  igra protiv Šaćirija, fudbalera Stouka. A da li su, možda, prozborili koju o Mundijalu?

"Ne, sa njim uopšte nisam pričao o Mundijalu. Sreli smo se dva puta tokom sezone, nisam uopšte pričao sa njim, niti ga znam lično".

Jedan od najjačih utisaka sa meča Brazil - Švajcarska je da su Švajcarci na sve načine zaustavljali Nejmara, najčešće nesportski. Da li Srbija ima odgovor i na takvu igru?

"Moramo da se pripremimo za sve te stvari, veliki je ulog. Švajcarci su fizički dominantna ekipa, agresivna, igraju na ivici faulova. Pravili su najviše faulova na Nejmaru, jer on stalno ide u dribligne i faulovima su ga prekidali", rekao je Ljubiša Ranković.

Što se tiče povreda, prema rečima Rankovića svi su u stroju. Milivojević je imao manji problem i pred meč sa Kostarikom, ali je od stručnog štaba dobio pohvale.

"Luka je pokazao kakav je karakter i kakav je momak, odigrao je utakmicu za 10. Žile (Andrija Živković, prim. aut.) koji je polomio prst ruke, bio je u protokolu protiv Kostarike, a biće i za Švajcarsku. Uroš Spajić je imao lakšu distorziju zgloba, ali i on će biti spreman", rekao je Ranković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC