• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aplikacije bez kojih ne možete?

Autori mondo.ba Autori Vesna Kerkez

Sigurni smo da većina vas čita ove redove na smartfonu, i to vjerovatno putem Mondo aplikacije.

Naša aplikacija je nešto što nama (a vjerovatno i vama) olakšava informisanje, a zapitali smo se koje aplikacije istinskim “geekovima” olakšava svakodnevicu.  

Ljubiša Trivić iz banjalučke Agencije “Grape” je izdvojio nekoliko njih.

Feedly

News agregator koji mi omogućava da sve news portale sa kojih čitam vijesti imam na jednom mjestu. Aplikacija kupi RSS feedove sa odabranih sajtova a mogu ih grupisati tematski i sam sebi praviti rubrike, kao da imam svoje novine.

Evernote

Evernote je kao stvorena aplikacija za nas koji stalno zaboravljamo stvari. Apsolutno sve što treba da zapamtim - od poslovnih taskova, filmova i serija koje planiram gledati, sajtova koje ću trebati u budućnosti, tutorijala koje nemam vremena odmah gledati… sve to trpam ovdje jer bih inače isti dan zaboravio.

Kodi

Kodi je legenda! Sve filmove, sve serije ili bilo kakav drugi video sadržaj pratim preko ove platforme u direktnom streamingu. Postoji i verzija za windows, a sve se može povezati preko trakt.tv pa onda Kodi umjesto mene razmišlja npr. kad je na redu sljedeća epizoda neke serije koju pratim. Kad god negdje nešto čekam Kodi palim po defaultu.

Google Play Music

Bez muzike bi mi telefon bio skoro pa beskorisna naprava, a pošto nema te memorije koja bi istrpila sve što želim da slušam onda je Google Play Music idealno rješenje za mene. Za oko 7$ mjesečno imam pristup preko 40 miliona pjesama, a sve što mi treba jeste malo interneta i mogu slušati skoro sve što mi padne na pamet.

Adobe Capture

Ako radim neki web dizajn onda mi je najteža stvar odabrati boje, a Adobe Capture ima jednu super funkciju - sa fotografija koje napravite skida paletu od 5 boja, pa je jako inspirativna aplikacija za ljude koji se bave bilo kakvim dizajnom. Ima tu još super stvari (prepoznavanje fontova, pravljenje vektora od fotografisanih oblika, 3D oblika...) ali ja uglavnom koristim ovu za boje.

Mirko Babić, IOS developer kaže da bez većine aplikacija može, ali HERE je aplikacija bez koje se ne ide na put

“Za razliku od drugih aplikacija za navigaciju koje zahtijevaju internet ili se plaćaju, Here je besplatan i podržava oba načina rada: online i offline. Aplikacija je prvo izašla za Windows Phone, te je poslije postala dostupna za Android i iOS. Offline način radi tako što mape zemalja koje su vam potrebne preuzmete u sekciji „download“, te ih koristite kada nemate pristup internetu. Ova aplikacija mi je pomogla više puta da dođem do određene destinacije u inostranstvu, te snalaženju po gradovima kao što su: Zagreb, Split, Beograd, Novi Sad, Beč, Minhen i druge...“, kaže Mirko za Mondo.ba.

Dejan Munjiza iz banjalučke agencije „Aquarius“ kaže da se lista njegovih aplikacija ne razlikuje mnogo od liste nas „običnjaka“.

Evo bez čega Munjiža ne može:

TeamViewer - za remote control drugih uređaja - laptopa, kućnog računara, tableta i ostalog sa telefona.

AirDroid - mislim da ne koristim sve pogodnosti ove aplikacije ali meni prvenstveno služi za mirror notifikacija sa telefona na laptop. Dok radim uglavnom ne gledam na telefon pa najčešće propustim SMS ili neki poziv. Sa AirDroidom dobijam notifikacije na dekstopu pa mogu brže da reagujem. Koristim je i za transfer manjih fajlova sa računara na tel.

Trello - generalno koristim kao task manager - da mi ne promakne nešto bitino ili u nekom momentu nešto manje bitno (što najčešće zaboravim). Trello na telefonu mi služi da pregledam u slobodno vrijeme i vidim zbog čega će me glava boljeti naredni radni dan :)

Shazam - Identify the media playing around you.

A koja je vama omiljena aplikacija? Pišite nam u komentarima ispod vijesti ili na Facebooku ili Twitteru.

Aplikaciju Mondo.ba portal pronaći ćete na OVOM LINKU (android) ili OVDJE (iOS).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS