• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Penali, slobodnjaci i prekidi - 2/3 golova!

Autor mondo.rs

Neverovatne brojke u dosadašnjem delu Svetskog prvenstva u Rusiji.

Svetsko prvenstvu u Rusiji je za sada, bar kada su u pitanju golovi, opravdalo očekivanja, a ono što je lako primetiti jeste i da je ogroman procenat njih postignut posle prekida.

Ukupno, čak 23 od dosadašnjih 38 golova (16 mečeva, prvi "krug") postignuti su posle prekida - kornera, slobodnog udarca ili iz penala - što je oko dve trećine ukupnog broja pogodaka u dosadašnjem delu Mundijal.

Direktno iz prekida, bilo ih je četiri, ajedan od njih i za našu pobedu protiv Kostarike,videli smo čak devet penala (i još dva promašena!), dok je još devet golova bilo posle centaršuta iz ugla ili posle faula.


Zanimljivo, na prethodnom Svetskom prvenstvu u Brazilu je ukupno bilo postignuto 48 pogodaka posle prekida, a u ovoj fazi turnira - tek tri.


Pravo je pitanje šta je razlog ovako velikom procentu postignutih golova posle prekida - da li je razlog toga što su reprezentacije u toku pripremnog perioda posebno radili na ofanzivnom aspektu ovog segmenta igre, ili jednostavno nisu dovoljno dobro radili na defanzivi...

Čak su i Japanci, jedan od najnižih timova na Svetskom prvenstvu, uspeli da postignu gol glavom posle kornera - prvi njihov u istoriji na Mundijalima.

Videćemo kako će se ova brojka menjati kako šampionat teče, a prava anomalija jeste da je tek svaki treći pogodak došao nakon izgrađene akcije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC