• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zeljković novi predsjednik Borca! (FOTO, VIDEO)

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina Autori Bojan Jakovljević

"Naš osnovni cilj je bio da klub živi, da se ne gasi, jer samo ako živi može da rješava dugove i probleme. "Dug prema FK Džaja je riješen finansijskim poravnanjem i notarskom obradom", rekao novoizabrani predsjednik Borca.

 Skupština FK Borac uživo FOTO Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Vico Zeljković od danas je novi predsjednik FK Borac iz Banjaluke.

Zeljković je na ovoj funkciji zamijenio Branka Kovačevića, koji je odlučio da se povuče.

Svih 22 delegata, od 27 koliko ih broji najviši organ kluba, jednoglasno su izabrali Zeljkovića za novog predsjednika kluba.

U prvom obraćanju medijima, Zeljković je kao ključne ciljeve kluba naveo izmirenje dugova, te naglasio da su nadljudskim naporima izdejstvovali da se prolongira žrijeb Premijer lige BiH, te da će kompletan slučaj biti proslijeđen UEFA na tumačenje, što je označio kao veliki uspjeh kluba.

Kako je potvrdio, dug prema FK Džaja je riješen, tako da u budućnosti Borcu neće visiti "mač nad glavom".

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

IZ MINUTA U MINUT

20.30 "Dug prema FK Džaja je riješen finansijskim poravnanjem i notarskom obradom."

20.28 "Donatorsko veče stavljeno je u drugi plan, ali u zavisnosti od lige u kojoj ćemo biti odredićemo novi datum.

Akcenat će biti na tekućim troškovima, da se novac iskoristi za to, a ne samo za stare dugove"

20.27 "Nadamo se da će UEFA presuditi u korist Borca, ali i ako ne bude tako, ne treba to shvatiti tragično jer i da igramo Prvu ligu RS cilj će nam biti vraćanje dugova.

Džaja se nije riješio u roku jer nije bilo razumijevanja sa druge strane, ali ne bih se vraćao na to jer je on riješen za Borac, ne samo za licencu vec zauvijek.

Naša nada polazi od toga da smo riješili obaveze zbog kojih nismo dobili licencu i sada tražimo samo da se poštuje tabela.

20.25 "Naš osnovni cilj je bio da klub živi, da se ne gasi, jer samo ako živi može da rješava dugove i probleme.

Vodimo pravni rat i pokušavamo neka dugovanja koja nisu zakonski u redu da skinemo. Mislom da svi koji vole klub treba da budu zadovoljni jer smo uspjeli da natjeramo Sarajevo da pošalje ovo prema UEFA. Mi ćemo večeras imati sastanak sa pravnim timom i vidjeti koje su opcije moguće, jer samo obraćanje UEFA-i bez pokrića nema smisla."

20.20 "Nije bilo kandidatura. Napravili smo dogovor i neke rotacije. Kovačević ostaje član Uprave i želim da mu se zahvalim na tome. Ljubo Tomić je novi član, kao i Dragomir Batar i Đorđe Grubišić.

20.17 "Ostaje dug 2.274.246KM, to je dug koji je pronađen, i procjena je da to možemo da riješimo sa 1.300.000KM."

- Procjena je da bi sa tim iznosom vratili sve dugove i naš cilj će biti rješavanje tih dugova. Dugovanja moraju biti riješena, samo tako Borac stiče uslove da pravi klub i da bude brend kao što jeste.

- Neozbiljno je da kažemo da ćemo ga naći, radi se o velikom iznosu, ali mogu da kažem da ćemo raditi na tome."

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

20.15 "Hvala Mili Kovačeviću na pomoći da se delegira i da sve ide na UEFA, koja će odlučiti da li možemo da ostanemo. Uspjeli smo da pobijedimo i da ide pred UEFA, neozbiljno je da komentarišamo kakva će biti odluka, ali pokušaćemo da uradimo sve da dokažemo da treba da ostanemo u Premijer ligi BiH", poručio je novoizabrani predsjednik "crveno-plavih".

20.13 "Savez nije mogao da zažmiri na naše stvari koje smo napravili, prije svega na rjesavanje slučaja Džaja i biće vruće u narednim danima na Gradskom stadionu.

Nije iako selektirati ekipu za Prvu ligu RS i Premijer ligu BiH i zato smo za sutra zakazali prozivku.

20.12  "Nismo u roku uspjeli da dostavimo odluku, ali smo izdržali pritiske i radili sve da riješimo slučaj Džaja i FK Borac bez obzira ko bude sjedio ovdje neće imati problem sa FK Džaja. Znali smo da nam treba 12 glasova za opstanak koji smo izborili na zelenom terenu, pored svih problema."

Uspjeli smo da na IO delegiramo slučaj i tražili da ostanemo u PLBIH, a glasanja nije bilo jer IO nije po pravilima u mogućnosti da donosi takvu odluku.

20.10 "Zahvalio bih se Skupštini na povjerenju. Velika odgovornost je preda mnom i Upravi, imaćemo dosta posla da stavimo Borac tamo gdje mu je mjesto. Mi smo uspjeli da pred FS BIH da dokažemo da smo riješili slučaj Džaja", rekao je Zeljković u prvom obraćanju medijima u funkciji predsjednika Borca.

20.00 VICO ZELJKOVIĆ JEDNOGLASNO JE IZABRAN ZA NOVOG PREDSJEDNIKA FK BORAC!

19.55 Jednoglasno su usvojeni: izvještaj o radu Uprave, ostavke braće Pušić, Svetozara Petkovića, Darka Milunovića, te ostavka dosadašnjeg predsjednika Branka Kovačevića.

19.25 Ostatak sjednice biće zatvoren za medije. Novinarima nije dozvoljeno prisustvo sjednici i zamoljeni su da napuste salu.

19.20 Na vanrednoj izbornoj Skupštini FK Borac prisutna su 22 od 27 delegata.

19.08 Prema pripremljenoj odluci koja bi trebala biti usvojena, a u koju je MONDO imao uvid, novi predsjednik kluba trebalo bi da bude Vico Zeljković.

19.05 Na dnevnom redu je prihvatanje ostavki nekoliko članova Uprave, izvještaj o radu, te ostavka dosadašnjeg predsjednika Branka Kovačevića.

19.00 Uskoro počinje Skupština FK Borac...

PROČITAJTE JOŠ:

- Žrijeb PLBIH odgođen! Borac ostaje?

- Zeljković za MONDO: Ako neće niko, onda ću ja!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC