• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duško Tošić: Igram kao LETEĆA KOBASICA!

Autor mondo.rs

Reprezentativci Srbije Dušan Tadić i Duško Tošić prenose optimizam pred ključnu utakmicu u grupnoj fazi Mundijala protiv Švajcarske u petak. "Ko se plaši Švajcaraca? Pa, oni nemaju Nemanju Matića!", kaže Tadić.

 Duško Tošić: Igram kao LETEĆA KOBASICA! Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

U petak, 22. juna od 20 časova ključna utakmica Srbije na Mundijalu u Rusiji. Ako "orlovi" savladaju Švajcarsku, eto ih u osmini finala, gde će se pridružiti Rusima, koje su sinoć zdušno bodrili u svojoj bazi u Svetlogorsku.

"Gledali smo sinoć utakmicu Rusije protiv Egipta. Mi Srbi smo svi uz Ruse, navijamo da što dalje doguraju na Svetskom prvenstvu. Nadamo se da će i oni opet biti uz nas u petak protiv Švajcarske i da ćemo zajedno slaviti plasman u osminu finala", rekao je Dušan Tadić danas na konferenciji za novinare u kampu reprezentacije Srbije u Svetlogorsku.

Za koga navijaju "Orlovi"? Раз, два, три!



PRITISAK NACIJE...

"Mi smo takav narod - posle pobede volimo da veličamo, a posle poraza da kudimo. To je normalno kod nas. Mi treba da ostanemo mirni, na dobrom smo putu ali još ništa nismo ostvarili, idemo korak po korak", kaže Tadić.

Jedna od glavnih sporednih tema u vezi sa reprezentacijom Srbije je način na koji su pojedini komentatori izgovarali prezime Duška Tošića. Kao da se čuje "Sosidž", u prevodu sa engleskog jezika - kobasica. Zvuči kao "Disko kobasica"!

O tome je u šaljivom tonu pričala i njegova supruga, pevačica Jelena Karleuša, a to su novinari danas pitali i Tošića, u kontekstu njegove požrtvovanosti na terenu, koju je posebno prikazao u prvoj utakmici protv Kostarike (išao je glavom gde mnogi ne bi nogu podmetnuli):

"Pa... igrao sam kao LETEĆA KOBASICA".

Gole fotke razbesnele Tošića: Zato je igrao dobro!

Izvor: MN PRESS


Na konferenciji za novinare u Svetlogorsku pričalo se, naravno, i o meču protiv Švajcarske, vrlinama sledećeg protivnika Srbije, kvalitetima pojedinaca...

Najviše o Džerdanu Šaćiriju, igraču engleskog Stouka, koji se često susreće sa srpskim fudbalerima koji igraju u Premijer ligi. Tako i sa Dušanom Tadićem, članom Sautemptona. Novinari su pitali Tadića da uporedi Sergeja Milinković-Savića i Šaćirija.

"Sergej i Šaćiri su različiti tip igrača. Meni je SMS draži, ali jedno je sigurno, Švajcarska nema igrača kao što je Nemanja Matić. Zašto se onda plašimo Švajcarske? Ko kaže da se plašimo?", uzvratio je Tadić.

As Sautemtpona dodaje da je igra Švajcarske potpuno "skenirana" i da je mnogo lakše pripremiti utakmicu protiv neke evropske reprezentacije, nego južnoameričke.

"U suštini znamo sve o njima i pripremićemo se na najbolji mogući način. Nema tu mnogo nepoznanica, znamo da njihovi fudbaleri igraju u najboljim evropskim klubovima", rekao je Tadić, a Tošić se nadovezao:

"Imali smo dosta analiza njihove igre. Treba da obratimo pažnju na Cubera, Seferovića, Šaćirija... Ekipa Švajcarske je već godinama na okupu, ne menjaju se mnogo... Moramo da se suprotstavimo njima kao što smo odigrali prvu utakmicu, da svih 11 igra odbranu, jedino tako možemo da pobedimo. Taj model iz prve utakmice treba da primenimo i u drugoj. Imaju oni i mane, ali i vrline. Ne bih da pričam mnogo o njima, sigurno je da ni oni ne pričaju mnogo o nama".

Tošić je otkrio i da je njega i još nekoliko igrača zvao Dragan Stojković-Piksi.

"Piksi je zvao i mene i Duću i još par igrača. Svakako da je zadovoljan pobedom protiv Kostarike. Svaki savet jedne takve fudbalske veličine je zlata vredan".

Luka Milivojević: Sve za pobedu u petak!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC