• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je Hrvatska favorit protiv Argentine?

Autor mondo.rs

Skaut "kockastih" misli da je njegova reprezentacija u prednosti pred duel sa Leom Mesijem i "gaučosima".

Posle neočekivanog remija sa Islandom (1:1), Argentinci nemaju pravo na grešku protiv Hrvatske. Neophodna im je pobeda i zbog plasmana u grupi i zbog samopouzdanja.

Jasno je da to neće biti lako, jer su Hrvati prikazali odličnu igru protiv Nigerije (2:0), a skaut "kockastih" - Nikola Jerkan - koji je zadužen za analizu "gaučosa" smatra, čak, da je njegova reprezentacija u prednosti protiv jednog od favorita za najviši plasman na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Slažete li se sa njim?

Anketa

Ko će pobediti?

  • Argentina

    41.18% (7)

  • Hrvatska

    41.18% (7)

  • Biće nerešeno

    17.64% (3)



"Mi smo u psihološkoj prednosti jer imamo tri boda, a Argentina samo jedan. Mi smo u startu u prednosti. Imamo igrače, ali i način igre kojim možemo odgovoriti na sve kombinacije", rekao je Jerkan u razgovoru za Hinu, a prenosi Beta.

Jerkan je pratio Argentinu tokom priprema za Mundijal, a bio je prisutan i na njihovoj prvoj utakmici u Rusiji.

Kazao je da ne može da otkrije baš sve detalje, jer mora da ih sačuva za selektora Zlatka Dalića.

"Očekivao sam protiv Islanda da će biti na nekom višem nivou, ali nisu ostvarili priželjkivani rezultat. Island je igrao dosta dobro u defanzivi. Orijentirali su se na obranu i to su odradili na vrhunski način", ocenio je Jerkan.

Hrvatska i Argentina igrali su u grupnoj fazi i na Svetskom prvenstvu 1998, u Frnacuskoj. Tada je bilo 1:0 za "gaučose", ali su Hrvati kasnije stigli do trećeg mesta, dok je Argentina ispala u četvrtfinalu od Holandije, koju je Hrvatska potom pobedila u borbi za bronzu.

On je dodao da je selektor Argentine, Horhe Sampaoli, iznenadio uvođenjem u igru Lukasa Bilje, pa je uz Havijera Maskerana imao dvojicu defanzivnih veznih igrača, dok je na klupi ostavio Gonsala Iguaina i Pabla Dibalu.

"Imao je dva defanzivna vezna protiv suparnika koji se orjentisao na defanzivu. Ko zna što će smisliti za Hrvatsku, jer on do sada nije ponavljao istih 11 igrača. Sklon je i promenama u formacijama", naveo je skaut hrvatske reprezentacije.

Rekao je i da je Hrvatska "daleko kvalitetnija" od Islanda i da će biti opasnija i konkretnija u završnici, ali da je "pitanje" da li se može "tako kvalitetno braniti".

Jerkan je istakao da "Argentina nije samo Lionel Mesi" iako previše zavisi od njega, ali da ne treba zaboraviti igrače pout Iguaina, Dibale i Serhija Aguera, odnosno ceo tim.

Utakmica između Hrvatske i Argentine igra se u četvrtak od 20 časova u Nižnjem Novgorodu, u drugom kolu Grupe D.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC