• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo u znaku broja 4 za prvu pobedu Portugala

Autor mondo.rs

Još jedan gol sjajnog napadača doneo je evropskim prvacima prvu pobedu na ovogodišnjem Mundijalu.

U prvoj utakmici sedmog dana Svetskog prvenstva u Rusiji: Portugal - Maroko 1:0 (1:0).

Nisu evropski prvaci pokazali igru za pohvalu, ali im je samo čertiri minuta bilo dovoljno da stignu do pobede. Tri boda doneo im je, ko drugi do najbolji strelac turnira sa četiri pogotka u dve utakmice - Kristijano Ronaldo.

Kao i protiv Španije, pogodio je u 4. minutu. Glavom je bukvalno sa kopačke skinuo loptu protivničkom igraču posle centaršuta Mutinja na kratko dodavanje iz kornera.

I, to je bilo gotovo sve od zvaničnog najboljeg fudbalera sveta i aktuelnih evropskih prvaka što se tiče ove utakmice.

Posle vodećeg gola, Portugalci su se povukli, a borbeni Marokanci imali inicijativu do kraja, međutim, ne i sreću da stignu do izjednačenja. Ređali su se opasni napadi afričke selekcije, ali ne tako često i šanse. A, kada bi konačno uspeli da upute udarac u okvir gola, Rui Patrisio bi ih sjajnom intervencijom razočarao.

Možda Maroko nije zaslužio poraz po prikazanom i eliminaciju sa Mundijala iako im je ostao još duel protiv Španije, ali utisak je da su Portugalci igrali taman toliko koliko im treba da održavaju prednost. Nisu se previše umarali u napadu, što je moglo skupo da ih košta, ali nije, tako da su sa četiri boda iz prva dva kola u odličnoj poziciji pred duel protiv Irana, 25. juna.


Selektor Portugala, Fernando Santoš, napravio je jednu promenu u odnosu na duel sa Španijom (3:3) - umesto Bruna Fernandeša u startnoj postavi bio je Žoao Mario, dok je Erv Renar napravio tri izmene u odnosu na poraz od Irana (0:1). U startnih 11 Maroka nije bilo Ajube El Kabija, Romena Saisa i Amina Harita, a zamenili su ih Kalid Butaib, Manuel da Košta i Nordin Amrabat.

PORTUGAL: Rui Patrisio - Soareš, Pepe, Fonte, Gereiro - B. Silva (59. Martinš), Karvaljo, Mutinjo (89. A. Silva), Žoao Mario (70. Fernandeš) - Ronaldo, Guedeš.

MAROKO: Munir - Dirar, Benatia, Da Košta, Hakimi - El Ahmadi (86. Fahr), Busufa - Amrabat, Belhanda (75. Karsela-Gonzales), Zijeh - Butaib (70. El Kabi).

Sudija: Majk Gajger (SAD).

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Još dvadesetak minuta do kraja. Čini se da Marokancima ponestaje snage, ali imaju priliku iz slobodnog udarca... Nije se, ipak, Benatija snašao pred golom Portugalaca.

- Još jedna opasnost po gol Portugala, ali je ovaj put Benatija bio neprecizan u 60. minutu. Ne posustaju Afrikanci sa napadima, međutim, ne da im se da stignu do izjednačenja.

- Maestralna odbrana Ruija Patrisija u 57. minutu posle šuta glavom Belhanda.

- Dobra prilika za Portugal da duplira prednost u 50. minutu, ali je Ronaldo šutirao prilično neprecizno iz trka.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluveme. Portugal ima rezultat koji mu odgovara, međutim, daleko od toga da ne strepi. Marokanci igraju vrlo dobro, konstantno napadaju, ali videćemo hoće li uspeti da stignu do izjednačenja.

- Odlična asistencija Ronalda za Guedeša u 39. minutu, međutim, istakao se Munir sigurnom intervencijom.

- Još 15 minuta do odlaska na odmor. Trude se Marokanci, ali Portugalci uspevaju da neutrališu njihove napade, a počeli su i da prete iz kontri.

- Od vodećeg gola Portugala, MAROKO je taj koji je bolji! Ređaju se napadi i šanse, ali se evropski prvaci - zasad - uspešno brane. U toku je 19. minut.

- Rui Patrisio (od naredne sezone golman Vulverhemptona) odlično je reagovao u 12. minutu na šut Benatije glavom posle kornera. Malo je nedostajalo da Maroko izjednači.

- Otvorena igra oba tima u prvih 10 minuta. Biće ovde još golova, ima šansi na obe strane...

- GOOOL! Portugal vodi od 4. minuta pogotkom Kristijana Ronalda, njegovim četvrtim na Svetskom prvenstvu u Rusiji! Sjajno je reagovao na centaršut iz kornera i udarcem glavom matirao Munira. Bacio se tako da je bukvalno skinuo loptu sa kopačke protivničkog igrača.


- Dobar početak Marokanaca, koji su prvi zapretili već u 2. minutu, ali je bio to neprecizan šut glavom Kalida Butaiba.

GRUPA B, drugo kolo:

Portugal - Maroko 1:0 (1:0)
/Ronaldo 4/

Iran - Španija 20.00

TABELA: Portugal 4, Iran 3, Španija 1, Maroko 0.

Parovi trećeg kola (25. jun, 20.00): Iran - Portugal, Španija - Maroko.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC